TYVERI: Denne døra var ikke nok til å hindre at en tyv tok seg inn i Oslo Student-TVs lokaler og stjal en redigeringsmaskin.

Tøff start for Oslo Student-TV

Kun en måned etter oppstart er tv-kanalens eneste redigeringsmaskin blitt stjålet og tre ukers arbeid har gått opp i røyk.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er veldig trist for nå er tre ukers arbeid og syv saker helt borte, sier Siv Hatlem Heimdal, leder for Oslo Student-TV (OSTV).

OSTV holder til på Det Norske Studentersamfund (DNS) på Chateau Neuf. Maskinen ble stjålet fra kontoret deres, og det var deres eneste faste datamaskin. Datamaskinen var på utlån til fri bruk for OSTV fra kommunikasjons- avdelingen ved DNS.

Ikke innbrudd

Da medlemmene i linjeforeningen OSTV kom tilbake fra påskeferie oppdaget de at Mac-maskinen på mystisk vis var forsvunnet.

– Den stod inne på et kontor som var låst og som krever nøkkelkort, og døren var ikke brutt opp da vi kom tilbake til kontoret etter påske, sier Heimdal som også opplyser om at Mac’en var det eneste som var stjålet.

På spørsmål om det kan være en person tilknyttet DNS som har stjålet redigeringsmaskinen, svarer Heimdal:

– Jeg vil ikke spekulere i hvem som kan ha stjålet datamaskinen

Siv Hatlem Heimdal, leder for Oslo Student-TV (OSTV).

– Jeg vil ikke spekulere i hvem som kan ha stjålet datamaskinen.

LES OGSÅ: [Oslo Student-TV vil bli underholdningsorkan](1)

Ingen back-up

Mac’en var den eneste maskinen OSTV har tilgjengelig til å arbeide med. Back-up av ferdig materiale ble derfor ikke gjort. Kun råmateriale er igjen av de syv sakene som har forsvunnet.

– Rundt 70 prosent av oss i Student-TV brukte maskinen. Det er på den vi gjør all redigering, så nå har vi ikke noe sted å redigere lengre, sier Heimdal.

– Nå må vi bruke maskinene på Institutt for Media og Kommunikasjon, samt diverse skoler. Vi er litt her og der. Det er ikke en god løsning i lengden, sier hun.

Gode rutiner

Til tross for at datamaskinen er sporløst forsvunnet, mener DNS selv at rutinene er gode nok.

– Ettersom alle dører har nøkkelkort skal det ikke være lett å bryte seg inn her, sier Kristin Fladmoe Wolmer, formand i DNS sitt hovedstyre.

Wolmer bekrefter at saken følges opp, men vet ikke hvor langt det er kommet i prosessen.

Powered by Labrador CMS