Universitas må kutte

Trege annonsebetalere gjør at Universitas må spare inn rekordsummer på høstens budsjett.

Publisert

– Det blir som å leve på ris og ketsjup en måned mens man venter på studielånet, sier Michael Brøndbo, redaktør i Universitas.

Etter at det endelige regnskapet for 2005 er klart, viser det seg at avisa han leder i løpet av et halvt år må spare inn 350.000 kroner for å få Universitas' egenkapital opp på et respektabelt nivå.

– Vi må stramme livreima. Det neste halvåret må vi rett og slett drive litt på dugnad, sier han.

Kuttene gjøres først og fremst i lønnsutgiftene. I tillegg kuttes flere såkalte mellomleder-stillinger.

– Alle i Universitas må gjøre samme, eller mer, jobb for mindre lønn. Og i snitt vil det bli noe tynnere aviser, sier redaktøren.

Studentavisa har i dag en negativ egenkapital på 150.000 kroner, og avisa har likviditetsproblemer.

– Vi får en stor del av annonseinntektene våre lenge etter at vi solgte annonsene. Det gjør at vi i perioder må bruke lånte midler for å betale utgiftene våre. Vi har vært for snille i innkrevingen. I for lang tid har vi latt kunder som ikke har betalt regningene sine få slippe for billig unna, sier daglig leder Camilla Skriung, og forsikrer at et inkassobyrå nå vil ta seg av jobben.

Universitas' budsjett er på ca. 3,7 millioner i året. Av dette er 1,8 millioner støtte fra semesteravgiften.

– Dette er helt åpenbart dramatisk for Universitas. Men jeg har opplevd prosessen som konstruktiv, og jeg tror avisa kommer til å stå godt rusta for de kommende årene etter dette, sier styreleder Kjartan Almenning.

Powered by Labrador CMS