– Utelatt med hensikt

Grøn Liste raser mot to fraksjoner som verken har lansert lederkandidater eller øvrige kandidater til arbeidsutvalget ved studentparlamentsvalget.

Publisert

– De ønsker tydeligvis ikke at studentene skal vite hvem som er deres kandidater, sier valgkampansvarlig i Grøn Liste (GL), Edvin Søvik.

Han er lite begeistret over at Sosialdemokratene (SD) og Moderat Gruppe (MG) ennå ikke har lansert kandidater til å sitte i Studentparlamentets Arbeidsutvalg (AU). Søvik mener utsettelsen er gjort med hensikt, og ser ikke hvordan det skulle være lettere å finne AU-kandidater etter valget enn før.

– De fraksjonene som ikke vil presentere sin AU-kandidat før valget, bør faktisk ikke komme med noen kandidat overhodet, sier Søvik, som mener studentene har demokratisk rett til å vite hvem som er fraksjonens AU-kandidater før de går og stemmer.

Leder for SD, Torkel Nybakk Kvaal, avviser at den forsinkede lanseringen av AU-kandidat er gjort med hensikt.

– Vi har jobbet med å få samlet fraksjonsmedlemmene, slik at alle skal få lik mulighet til å kunne uttale seg når vi skal velge kandidater, sier han, og påpeker at dette har tatt tid.

Han mener det er uheldig at de ikke har kandidater til stede når mediepromoteringen finner sted, og håper forsinkelsen ikke medfører konsekvenser for valgutfallet.

Leder for MG, Lene Camilla Westgaard, hevder på sin side det var et bevisst valg av MG å ikke stille AU-kandidater før valget.

– Vi ønsker at studentene skal få si sin mening gjennom valget før vi begynner å diskutere aktuelle kandidater, sier hun.

Hun mener valgresultatene må ligge på bordet før MG kan avgjøre hvem de eventuelt vil stille som kandidater.

– Da vil vi gjennomføre en grundig intern prosess, der flest mulig får si sin mening, slik at forholdene blir lagt til rette for å sikre oss best mulig kandidat, sier hun.

Powered by Labrador CMS