VIL BYTTE TIL SIO: Lærerstudent Åshild Tungen tror flere høgskolestudenter vil begynne å trene ved SiO når det blir 500 kroner billigere.

Billigere HiO-trening

Til høsten blir treningen for studentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus 500 kroner billigere. Regningen tar Studentparlamentet og Høgskolen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er saken:

  • Før sammenslåingen av SiO og OAS betalte OAS deler av treningsavgiften for sine studenter hos andre treningskjeder.
  • Etter sammenslåingen har man lett etter en ny løsning for de gamle OAS-studentene.
  • En midlertidig løsning for høsten 2011 er nå på plass, og HiOA-studentene får 500 kroner billigere trening. Ingen studenter fra andre institusjoner er omfattet av den midlertidige løsningen.
  • Det er fremdeles usikkert hva treningsprisen for høgskolestudenten blir fra våren 2012.

– Så kult! Jeg kommer absolutt til å begynne å trene hos Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) hvis det blir 500 kroner billigere, sier Åshild Tungen, lærerstudent ved Høgskolen i Oslo (HiO).

– Hvis det blir så mye billigere tror jeg mange vil bytte til SiO. Det er ikke sikkert det blir flere som faktisk trener, men flere støttemedlemmer enn i dag blir det nok, sier hun.

Studentene ved HiO har lenge betalt mer for trening enn det UiO-studentene betaler, ettersom Universitetet i Oslo i større grad subsidierer studentene sine. Nå har imidlertid Studentparlamentet ved HiO valgt å spytte inn 150 000 kroner i treningssubsidiering. Sammen med HiOs støtte på 110 000 kroner, vil dette redusere treningsavgiften med 500 kroner neste semester.

– Siden sammenslåingen av samskipnadene ikke endret treningsprisen for de gamle OAS-studentene, bestemte vi oss for å ta saken i egne hender, sier Daniel Massie, leder for Studentparlamentet ved HiO.

Fornøyd med avtale

HiOs bidrag på 110 000 kroner er også en økning fra tidligere.

– Det er et ønske på HiO om å få studentkostnadene til trening så lave som mulig. Den midlertidige avtalen baserer seg på en engangsbevilgning og at Studentidretten får disponere HiOs idrettshall på Frydenlund tre kvelder i uka, sier Åsulv Frøysnes, tidligere høgskoledirektør ved HiO.

Hos SiO er de fornøyde med at den midlertidige avtalen kom på plass.

– Det har vært viktig å få på plass en avtale for HiO-studentene, og det er vi veldig glade for at vi har fått til, sier kommunikasjonsdirektør Nina Langeland.

Det er hittil bare treningsprisen for høsten som er fastsatt. Det skal forhandles videre om en langsiktig avtale mellom SiO og HiO.

– Avtalen som nå er inngått mellom HiO og SiO er midlertidig. I løpet av høsten må vi se hvor mange studenter som bruker tilbudet, og ut 00000000000fra det finne en mer permanent løsning, sier Frøysnes.

Usikker pris etter høsten

Den nye avtalen skal utarbeides innen 1. november. Hva treningsprisen for HiOA-studentene blir i det lange løp, er usikkert.

– Vi vet ikke hva som skjer til våren ennå. Det er en dialog om hvordan det kan løses, men vi er nødt til å se i hvor stor grad tilbudet blir brukt før noe bestemmes, sier Massie.

Prisen er også avhengig av hvor mye den nye høyskolen vil bidra med.

– Studentidretten drives til en selvkostpris. Det betyr at prisen per student per semester i utgangspunktet er den samme for alle, uavhengig av institusjon. Så er det noen institusjoner som bruker midler på at deres studenter skal få en lavere pris, mens andre ikke gjør det, sier Langeland.

Studentparlamentet forventer at HiOA vil bidra med midler i en ny avtale.

– Med den midlertidige avtalen har vi nå satt en presedens som jeg forventer at høyskolen og SiO viderefører i en ny avtale, sier Massie.Tidligere HiO-direktør Frøysnes er åpen for dette.

– Høgskolens bidrag kan nok utvides hvis vi finner en god løsning, sier han.

Powered by Labrador CMS