Studentene mindre ensomme

Studenter ved UiO er mindre ensomme i 2005 enn de var i 2003, viser HELT-rapporten.

Publisert

Det er de yngste studentene som er blitt mindre ensomme, mens studenter over 30 år sier de har blitt mer ensomme enn de var i 2003. Resultatet gjelder både kvinner og menn.

Administrerende overlege i Studenthelsetjenesten, Cecilie Daae, antyder at årsaken til at de yngre er mindre ensomme har med etablering i parforhold å gjøre:

– Ut fra demografiske data ser vi at flere bor sammen med kjæreste i 2005 enn i 2003, og færre rapporterer at de bor alene. De eldre studentene vil være lenger i livsløpet, og kan i større grad være preget av erfaringer knyttet til samlivsbrudd av ulike typer, sier hun.

Leder i Studentparlamentet, Maria Veie Sandvik, synes det er gledelig at studentene er mindre ensomme, og tror kvalitetsreformen kan ha bidratt positivt til dette:

– Det at man i større grad har obligatorisk undervisning fører til at man møter igjen de samme studentene oftere. På den måten kan det bli lettere for studentene å bli kjent med nye folk. Store forelesningssaler og tilfeldig oppmøte kan ta fra folk motivasjonen til å få nye studiekamerater, sier Veie Sandvik.

Hun tror de eldre studentene oftere kan oppleve ensomhet fordi kvalitetsreformen krever studenter som er A4.

– Det legges mer og mer opp til at man skal gjennomføre studier på normert tid. Når de fleste som studerer er 18 år og kommer rett fra videregående, blir det ikke like naturlig for de eldre studentene å skaffe seg venner på universitetet, sier hun.

Powered by Labrador CMS