FEILPARKERT: -- Vi kan ikke finne oss i at den mest engasjerende veilederen vår må ha undervisning fra en bil , sier Sahak Sahakian, student ved Kunstakademiet 1BA.
FEILPARKERT: -- Vi kan ikke finne oss i at den mest engasjerende veilederen vår må ha undervisning fra en bil , sier Sahak Sahakian, student ved Kunstakademiet 1BA.

Veiledes fra bilen

Etter en tvist med ledelsen er en av Kunstakademiets best likte professorer bortvist fra KHiOs område. Nå veileder han studentene sine fra parkeringsplassen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan vi ikke finne oss i at den mest engasjerende veilederen vår må ha undervisning fra en bil, sier Sahak Sahakian, student ved Fakultet for visuell kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

KASTET UT: Professor Michael O\\\'Donnell.
KASTET UT: Professor Michael O\\\'Donnell.

På akademiets mandagsmøte ble det ifølge Sahakian nemlig gjort kjent at den populære professoren Michael O`Donnell ved Fakultet for visuell kunst må holde seg unna KHiOs område – noe som i praksis vil si at professoren ikke kan gjennomføre veiledning i Kunstakademiets lokaler.

Istedenfor å stoppe undervisningen sin, fant O`Donnell en alternativ klasseromsløsning. Han tilbyr nå veiledning i bilen sin, en sort Land Rover, som står parkert utenfor akademiet.

– Det er fint at han opprettholder tilbudet sitt uansett, sier Sahakian, som legger til at han personlig ikke har hatt veiledning i bilen.

På KHiOs nettsider står O'Donnell fortsatt oppført som ansatt ved skolen.

– Ingen kommentar

Det er ikke første gang Michael O’Donnell har havnet i konflikt med ledelsen ved KHiO. I fjor skrev Universitas om en tilsvarende sak ved skolen, da O’Donnell sto anklaget for å ha kalt den forrige dekanen ved Fakultet for visuell kunst, Ståle Stenslie, for «kvakk, kvakk».

Den gang var ikke professoren nødig i å kritisere forholdene ved skolen. Men da Universitas tok kontakt med Michael O`Donnell for å spørre ham om bakgrunnen for den nåværende konflikten, var det en ordknapp kunstprofessor som tok telefonen.

– Kan du bekrefte at du har blitt bortvist fra akademiet, og derfor har satt opp veiledning i din egen bil?

– Ingen kommentar.

O’Donnell vil verken avkrefte eller bekrefte at han er forvist fra skolens område etter en konflikt med KHiO-ledelsen. Etter hva Universitas erfarer anses konflikten for å være en intern personalsak.

– At en professor blir utvist på denne måten, viser bare hva slags sosialdemokratisk lapskaus KHiO er, sier Sahakian.

Opprørte studenter

Tidligere har Universitas skrevet om misnøyen ved Kunstakademiet, etter at det ble bestemt at de skulle flytte inn i nye lokaler på Grünerløkka i 2010. I april i år valgte samtlige studentrepresentanter ved akademiet å gå så langt som å trekke seg fra alle verv som er tilknyttet KHiO. Flere studenter som Universitas har snakket med er lei av rotet ved KHiO.

Sahakian mener likevel at kampen enda ikke er tapt.

– Vi kan ikke godta en slik behandling av en professor. Det er et overgrep og helt uakseptabelt, sier han.

Dekan Tiril Schrøder ved Fakultet for visuell kunst ønsket ikke å uttale seg i saken da Universitas kontaktet henne per telefon. Rektor ved KHiO, Cecilie Broch Knudsen, og prorektor Ingjerd Hanevold var begge på en konferanse på Hamar, og ga uttrykk for at de verken kjente til eller ville utale seg om saken. Etter gjentatte forsøk lyktes det heller ikke Universitas å komme i kontakt med høgskoledirektør Erling W. Wist.

Flere studenter Universitas har snakket med sier at de er både opprørte og sinte over utkastingen av professoren, men ønsker ikke å stå frem med navn og ansikt. De kunne imidlertid bekrefte at de har sett en mistenksom svart Land Rover parkert utenfor skolen.

Powered by Labrador CMS