STÅR PÅ VILJE: Leder for BI-studentenes vikarbyrå Lennart Lie-Havstein mener UiO kan få til arbeidsformidling for sine studenter, hvis de har engasjementet.

Populære BI-vikarer

BI-studentenes vikarbyrå økte omsetningen med 40 prosent fra 2007 til 2008. Nå vil de bli enda større.

Publisert Sist oppdatert
NYTT BLOD: Den nyvalgte leder for BI Studentenes Vikarbyrå, Lennart Lie-Havstein - sier UiO kan få til arbeidsformidling for sine elever - hvis de har engasjementet.

BI-studentenes Vikarbyrå AS

  • Har som mål å formidle studentenes kompetanse til næringslivet.
  • Skapt, drevet og tilhørende Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI Oslo (SBIO).
  • Nettside: www.bisv.no

Ny leder, flere studenter i jobb og doblet omsetning siden 2007 er noe av det BI-studentenes vikarbyrå kan skryte av. Vikarbyrået er et studentdrevet initiativ for å effektivt få BIs elever ut i relevant arbeid mens de fremdeles utdanner seg. Vikartjenesten som har eksistert siden 1984, økte omsetningen fra 4,9 millioner til 7,1 millioner bare i fjor.

– 2008 var et knallår! Bedrifter som søkte våre tjenester kunne hente ekstra ressurser, og oppdragsmengden økte vanvittig, sier vikarierende leder ved vikarbyrået, Lennart Lie-Havstein.

Sting frafinanskrisen

I år har selskapet merket finanskrisen, og hatt lavere etterspørsel.

– Men vi har fortsatt rundt 700 registrerte kandidater på listen og for tiden 70 vikarer i arbeid, og det er vi veldig fornøyd med, sier Lie-Havstein, som nå satser på å utvide virksomheten.

– Vi vil vokse og synliggjøre oss bedre, og vi har planer om å øke vår virksomhet i større grad, også utenfor Oslo, sier han.

Men akkurat hvordan, vil ikke Lie-Havstein røpe så tidlig.

Ingen tilsvarende tilbud på UiO

Å igangsette et tilsvarende foretak ved Universitetet i Oslo (UiO), sier Lie-Havstein er fullt gjennomførbart:

– Du må bare finne de rette menneskene, mennesker som brenner for studentvelferd. Det er ikke noe hokus pokus.

Den nærmeste tilsvarende tjenesten ved Universitetet er Karrieresenteret, som i all hovedsak er rettet mot å få mastergradstudenter i relevant arbeid etter endt utdanning.

Leder for studentparlamentet ved UiO Mari Helen Varøy mener Lie-Havsteins forslag er godt.

– Det høres veldig spennende ut og er absolutt noe Karrieresenteret bør se på. Det er ingen ting som tilsier at Karrieresenteret ikke kan ha fokus på bachelorstudenter også. Dette er noe vi vil ta opp med ledelsen, fordi jobbrelatert erfaring er viktig for utdanningen for studenter på alle trinn, sier Varøy.

Powered by Labrador CMS