BEFARING: Områdeleder for teknisk avdeling, Rune Greaker (t. h.) på befaring sammen med en representant fra brannskadeselskapet Polygon kort tid etter brannen.

Brann på Villa Eika

Ingen ble skadet da det onsdag brøt ut brann i den hundre år gamle villaen.

Publisert Sist oppdatert
BEFARING: Områdeleder for teknisk avdeling, Rune Greaker (t. h.) på befaring sammen med en representant fra brannskadeselskapet Polygon kort tid etter brannen.

Klokken 12.27 på onsdag fikk Oslo brann- og redningsetat melding om en brann på Villa Eika på Blindern campus. Ti brannmenn fordelt på tre biler rykket ut til den over hundre år gamle sveitservillaen. Stedet er blant annet tilholdssted for Studentparlamentet, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og International Students Union, og det skal ha vært mange som oppholdt seg i villaen da brannen brøt ut.

Områdeleder for teknisk avdeling ved UiO, Rune Greaker, sier at brannen ble slukket raskt.

– Det var et branntilløp i forbindelse med feil bruk av en hybelkomfyr på kjøkkenet. Den ble slukket ved hjelp av pulverapparat etter 6-7 minutter av en ansatt i teknisk avdeling. Nå sanerer vi bygget etter brannen og avventer rapport, men det er fremdeles for tidlig å si noe om når det kan benyttes igjen. Det ligger nå et tykt belegg med pulver fra brannslukningsapparatet over store deler av huset, og dette må naturligvis fjernes før bygget kan tas i bruk.

Han kan samtidig opplyse om at evakueringen av bygget gikk for seg på en tilfredsstillende måte.

– Alle kom seg raskt ut av bygget og ingen skal ha blitt skadd, sier Greaker.

Heine Skipenes, leder i Studentparlamentet, var selv på Villa Eika da brannen startet.

– Jeg merket ikke noe før organisasjonssekretæren kom løpende opp i andre etasje og ropte at det brant. Da jeg kom ned i første etasje var det røyk over alt, men jeg kom meg raskt ut. Like etter gikk jeg inn og prøvde å slukke mer enn det som allerede var gjort, men det var vanskelig å se noe, sier Skipenes.

Han tror ikke brannen kommer til å bli noe stort hinder for Studentparlamentets arbeid.

– Brannen betyr at vi får litt problemer med å få tak i de fysiske tingene vi har der, blant annet stemmeskilt til møtet i morgen, men ellers har vi det meste vi trenger på egne servere så det får nok ingen store konsekvenser.

Powered by Labrador CMS