Domus juridica, jusstudentenes nye storstue, åpnet i januar 2020. Nå må studentene belage seg på digital undervisning frem til påske.
Domus juridica, jusstudentenes nye storstue, åpnet i januar 2020. Nå må studentene belage seg på digital undervisning frem til påske.

Hjemmeksamen for alle jusstudenter ved UiO denne våren

Fakultetet besluttet torsdag kveld at alle eksamener skal gjennomføres hjemmefra våren 2021. I tillegg blir all undervisning digital frem til påske.

Publisert Sist oppdatert

Slik blir resten av vårsemesteret på jusen:

# Frem til påske vil all undervisning være digital.

# Fakultetet garanterer at det opprettholdes et fulldigitalt undervisningstilbud ut hele semestret.

# Undervisning hvor det er obligatorisk oppmøte, vil kun bli gjennomført digitalt, også etter påske.

# Alle eksamener på alle studieprogrammer og emner skal gjennomføres som hjemmeeksamen våren 2021.

# Kilde: UiO

Det opplyser Det juridiske fakultet på sine hjemmesider.

Avgjørelsen skal ha blitt gjort på bakgrunn av flere møter mellom studiedekan Tarjei Bekkedal og studentene på master i rettsvitenskap.

Til fakultetets nettsider sier Brekkedal at han har fått god innsikt om studentenes behov gjennom disse samtalene. Samtidig skal det ha vært delte meninger om hvilke beslutninger som skulle vedtas.

– For meg har det vært viktig å lytte til studentene, og det jeg trekker ut av dialogen, er at en forutsigbar studiesituasjon er viktig. Det er det vi behovet vi imøtekommer nå, sier han.

Videre blir all undervisning ved fakultetet digital frem til påske. Dersom det skulle bli mulig med fysisk undervisning etter det, vil fakultetet legge til rette for et digitalt tilbud for dem som av ulike grunner ikke vil kunne være til stede i undervisningen. Til fakultetets nettsider utdyper dekan Brekkedal:

– Det er viktig å ta hensyn til de som av ulike grunner ikke har anledning til å delta fysisk, derfor garanterer vi at det vil være et digitalt undervisningstilbud ut semesteret. Dette gjelder selv om samfunnet skulle åpnes opp mer.

Powered by Labrador CMS