SiO lover engelsk

All informasjon skal være tilgjengelig på engelsk innen 2011 lover Studentsamskipnaden i Oslo.

Publisert

– Fram mot 2011 skal all informasjon være tilgjengelig på norsk og engelsk. Men det er ikke gjort over natta, sier Nina Langeland, informasjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

Hun forstår klagene som ble fremsatt i forrige nummer av Universitas, hvor studentoffentligheten blir kritisert for å gi ufullstendig informasjon til engelskspråklige studenter.

– Vi har selvfølgelig mye å gå på når det gjelder informasjon til internasjonale studenter, det er vi klar over.

Langeland påpeker at hjemmesidene til studentboligene, som ifølge henne blir brukt av mange studenter, er speilet på norsk og engelsk allerede. Studentboligene er nemlig den første av virksomhetene til SiO som har fått på plass en «Min side»-ordning, hvor alt kan administreres over nett. Ifølge Langeland har SiO satt som målsetning at lignende sider skal finnes for alle deres virksomheter innen 2011.

– Vi jobber med noe som skal være praktisk for flere forskjellige studenttyper, en løsning som er god både for de som bare benytter seg av ett tilbud, og de som bruker flere. Tilgjengelighet på engelsk er sentralt i dette arbeidet, sier hun.

SiO har nettopp gjennomført en profilundersøkelse av sitt tjenestetilbud. Undersøkelsen viser at SiO-nettsidene er den foretrukne informasjonskanalen for stadig flere – andelen som oppga å ha brukt nettsidene fire ganger eller flere forrige semester økte fra 24 prosent i 2005 til 42 prosent i 2007.

Men profilundersøkelsen ble i denne omgang bare sendt ut på norsk, og skiller derfor ikke mellom norske og internasjonale studenter. Nesten gang en tilsvarende undersøkelse skal gjennomføres er i 2009.

– Men vi har ikke ennå tatt stilling til om vi kommer til å gjennomføre den på begge språk, sier Langeland.

Powered by Labrador CMS