Vannlekkasje ga serversvikt

Et brudd i KHiOs hovedvannledning gjorde at lærestedets nettsider, epost og intranett var ute av drift hele helgen.

Publisert

Et brudd i en hovedvannledning til Kunsthøgskolen i Oslos (KHiO) lokaler ga vannlekkasje i flere rom torsdag kveld. Lekkasjen ble stoppet tre timer etter at den brøt ut, men da var skaden allerede skjedd i serverrommet.

Flere vannskadde servere førte nemlig til at lærestedets nettsider, epost og intranett var nede hele helgen. Natt til mandag var imidlertid nettverket tilbake i drift.

IT-gutter ryddet opp

– Vi har noen IT-gutter som har bodd på serverrommet i helgen og gjort en veldig god jobb, sier direktør Gyrid Garshol ved KHiO.

Selv om nettverket nå fungerer, gjenstår det fortsatt for lærestedet å erstatte noen av de ødelagte serverne. Direktøren anslår de ødelagte maskinenes verdi til over en halv million kroner. Disse kostnadene er det imidlertid ikke KHiO som må bære.

– Dette blir en forsikringssak mellom utbygger og forsikringsselskapet. Heldigvis for oss, sier Garshol.

Ikke vannskadd kunst

Utover de ødelagte serverne skal ikke vannlekkasjen ha forårsaket nevneverdige skader på kunsthøyskolens lokaler eller materiell. Direktøren mener lærestedet i det hele tatt har sluppet billig unna fra noe som til å begynne med så ut som et stort og alvorlig problem.

– Vi hadde semesterstart for 500 studenter og 200 ansatte på mandag uten at vannlekkasjen fikk noen konsekvenser for det, sier Garshol.

Powered by Labrador CMS