MISFORNØYD: Kantinetalsmann i SBIO, Erlend Sørby Johansen, ønsker lavere priser i studentkantina.

Krever bedre studentpriser

På BI må studentene betale mer for middagen enn ansatte. Nå vil SBIO ha like priser, noe kantinefirmaet mener er umulig.

Publisert Sist oppdatert

Vi kommer aldri til å være fornøyd med et prisnivå i BI-kantinen som er vesentlig høyere enn på andre utdanningsinstitusjoner.

Erlend Sørby Johansen, kantinetalsmann og linjeansvarlig i SBIO

– Vi kommer aldri til å være fornøyd med et prisnivå i BI-kantinen som er vesentlig høyere enn på andre utdanningsinstitusjoner. Vi skal presse på for å få prisene ned, sier Erlend Sørby Johansen, kantinetalsmann og linjeansvarlig i SBIO.

Universitas skrev tidligere i vår om prisforskjellene på varmretter og annen mat mellom studentkantina og ansattkantina på BI. Prisen på en tallerken varm mat i studentkantina er 53 kroner, mens den samme retten koster seks kroner mindre i kantina for de ansatte. Dagens middag selges i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sine kantiner for 47 kroner.

Disse prisforskjellene ønsker Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO) nå å få en slutt på.

Kantinerådsmøte

Siden sist Universitas skrev om prisforskjellene har SBIO, BI og Eurest – firmaet som drifter kantinene – vært i et såkalt kantinerådsmøte. Johansen sier at han føler at Eurest lytter til hva SBIO har å si, og at konklusjonen av møtet ble at de skal delta på et prissettingsmøte i mai. Der skal priser, produktutvalg og menyer i kantinene bestemmes for neste studieår.

– Kantinerådet er bra for å ha en dialog, og der er vi godt representert. Kantinetilbudet vil alltid kunne bli bedre, det er det vi jobber mot, sier Johansen

Innkjøpssjef på BI, Svein Kristiansen, sa til Universitas 23. mars at BI «skulle følge opp Eurest for å få prisene justert» og at prisforskjellen nok skyldtes «en glipp». Han deltok også på kantinerådsmøtet, og sier at de jobber med saken.

– Vi er usikre på når skjevheten i prissettingen oppstod. Vi prøver å finne ut nøyaktig hvordan og når dette skjedde, sier Kristiansen.

Skylder på intrikat prissystem

Vigdis Svendsen Løseth, teamleder for Eurest på BI, sier at det ikke er aktuelt å endre prisene nå. Hun viser til at prisene kun endres en gang i året, og at dette gjøres i august. Hun mener dette vil være umulig å gjøre prisene helt like.

Løseth sier årsakene til prisforskjellene er sammensatte.

– Noen av tingene vi selger er billigere i studentkantina, slik som for eksempel kuvertpakka. Prissettingen er slik fordi det er forskjellige kundegrupper som blir vektlagt forskjellig. Det er sånn det er, en må se på helheten.

– Forstår du SBIOs frustrasjon over prisforskjellene?

– Jeg forholder meg til det som blir sagt i kantinerådet og i kontrakten. Det er ikke noe som er bevisst, vi tar tilbakemeldinger fortløpende og vil selvfølgelig se på dette, sier Løseth.

Powered by Labrador CMS