RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.

Snyter sultne studenter

På BI må studentene betaler mer enn de ansatte for akkurat samme maten. BIs kantineansvarlig kaller saken «en glipp«.

Publisert Sist oppdatert
STUDENTPRIS?: Kjøttboller med karrisaus koster 53 kroner i studentkantinen, 6 kroner mer enn akkurat samme rett koster i kantinen for de ansatte.
LEKKER PRESENTASJON: Pålegg dandert på porselen i ansattkantinen. I studentkantinen er det pappservise som gjelder.
DAGENS: Biff Lindstrøm med tilbehør. Student-style til venstre for 53 kroner, VIP-style til høyre for 47 kroner.
RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.
RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.
RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.
RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.
RASK BETJENING: Nok en papptallerken med varmmat overrekkes til en sulten student. I ansattkantinen er den samme retten seks kroner billigere.

Her er prisforskjellene:

Baguett, alle dager: Studentpris: 41 kr. Ansattpris: 38 kr.

Tirsdag 8/3: Kjøttpølse med kålrabistappe. Studentpris: 53 kr. Ansattpris: 47 kr.

Onsdag 9/3: Karrikylling med ris. Studentpris: 53 kr. Ansattpris: 47 kr.

Torsdag 10/3: Vårrull med ris. Studentpris: 53 kr. Ansattpris: 47 kr.

Fredag 18/3: Biff Lindstrøm med tilbehør. Studentpris: 53 kr. Ansattpris: 47 kr.

Tirsdag 22/3: Kjøttboller i karrisaus med ris. Studentpris: 53 kr. Ansattpris: 47 kr.

I en idyllisk kantine, gjemt oppe i 7. etasje på BI, sitter de ansatte og nyter sin «Biff Lindstrøm» til 47 kroner. I studentkantinen må skolens studenter grave dypere i lommebøkene. Der må de punge ut 53 kroner for den samme retten.

Økonomi og administrasjonsstudent Tommy Grinden går hardt ut mot kantinetilbudet.

– Jeg synes det er feil at det skal være prisforskjell. Maten er ikke bra her nede i studentkantina, og prisen burde gå ned.

– Det er lite variasjon og utvalg her. På Høgskolen i Trøndelag hadde de større porsjoner og bedre kvalitet på maten til en billigere penge. Jeg kjøper varmrett hvis det ser godt ut, men det er sjelden.

Har ingen forklaring

Det er den private aktøren Eurest som driver begge kantinene på BI. De er en av Norges største bedrifter innenfor drift av personalrestauranter og har kontrakt med BI til 2015.

Kantinen i 7. etasje omtales som «VIP-kantine» på Eurests nettsider og her er det kun BI-ansatte, forskningsassistenter og masterstudenter på deltid som har tilgang.

De vanlige studentene må nøye seg med den ene kantinen i bunnen av BI-bygget. Og i tillegg betale mer for maten. Innkjøpssjef for BI, Svein Kristiansen, mener det ikke skal være prisforskjell.

– Det skal ikke være en så betydelig prisforskjell, og jeg har ikke noe umiddelbart svar på hvorfor det er slik. Dette er nok en glipp fra Eurest sin side, og de har heller ikke kommet med noen god forklaring på prisforskjellene.

– Kommer dere til å gjøre noe med dette?

– Her må vi ta grep. Vi kommer til å følge opp Eurest for å få prisene justert.

Bedre lokaler

Seks kroner hver dag kan bli mye penger for en student som allerede har 30 000 kroner i semesteravgift. Kjøper en student varmrett i kantinen fem dager i uka et helt studieår, må han totalt ut med rundt 1000 kroner mer enn en ansatt for den samme maten.

Universitas møter deltidsmasterstudent Martin Hogganvik i VIP-kantinen i 7. etasje. Vi har med oss «Biff Lindstrøm» med tilbehør fra studentkantinen, mens Hogganvik har forsynt seg med samme rett fra ansattkantinen. Her oppe er det god plass, behagelige omgivelser og flott utsikt. Og baguetter i mangfoldige varianter til 38 kroner – tre kroner billigere enn i studentkantinen. Hogganvik merker forskjell på de to BI-kantinene.

– Det er bedre atmosfære og lokaler her oppe. På vinterstid er studentkantinen et kuldehull. Når det gjelder maten, så tror jeg at det produseres i større skala der nede. Her oppe får jeg inntrykk av at det legges mer sjel i matlagingen og presentasjonen av maten.

Ikke porselen til studentene

Teamleder for Eurest på BI, Vigdis Svendsen Løseth, stiller seg uforstående til påstandene om bedre mat i ansattkantinen.

«Det er et helt annet konsept i ansattkantinen.»

Vigdis Svendsen Løseth, teamleder for Eurest på BI

– Det er den samme kokken som lager mat begge steder. Men det er et helt annet konsept i ansattkantinen. Det er for eksempel ikke lagt opp til bruk av porselenstallerkener i studentkantinen.

– Er det noen forskjell i kompetanse mellom de som jobber i studentkantinen og ansattkantinen?

– Det er ingen forskjell. Men det er flere nede som har fagbrev.

Spørsmålet for mange BI-studenter vil nå være hvor lenge det har vært prisforskjell. BI har ikke svaret.

– Jeg har ingen formening om hvor lenge det har vært en slik prisforskjell. Det vil være vanskelig å finne ut av dette, forteller Svein Kristiansen.

Powered by Labrador CMS