Gradvis gjenåpning: På mandag kan studentene vende tilbake til lesesalene i Eilert Sundts hus på Blindern.

UiO snur:

Gjenåpner lesesalene på mandag

Universitetet i Oslo gjenåpner enkelte lesesaler fra og med mandag. Samtidig økes testkapasiteten.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Unviversitet i Oslo på sine nettside fredag kveld.

– Vi har jobbet intenst for å få på plass et forsvarlig tilbud for studentene etter at smittetallene igjen økte voldsomt i vår region. Vi har hatt tett dialog med helsemyndigheter og Oslo kommune og forsterker nå testing slik at vi kan ha åpne lesesaler i en situasjon med høyt smittetrykk, sier UiO-rektor Svein Stølen.

Foreløpig er det bare lesesalene i Eilert Sundt- og Sophus Bugges hus, i tillegg til masterplasser, som planlegger for åpning mandag kl. 0900. Universitetsbiblioteket vil fortsatt holde stengt. Leseplassene kan bookes på UiOs nettsider fra og med i morgen, lørdag.

Dobler testkapasiteten

I tråd med den gradvise gjenåpningen dobles testkapasiteten i Frederikkebygninen på Blindern. Samtidig jobber UiO for åpne en ny teststasjon i sentrum fra tirsdag 23. marsk i Stallen i Presteboligen. Studenter som planlegger å benytte seg av lesesaltilbudet oppfordres til å teste seg to ganger per uke.

– Vi har sett før at studentene gjør det de kan for å bidra til å holde smitten nede og campus åpen. Det vet jeg de vil fortsette med, sier Stølen.

Campus vil også holde åpent for studenter som trenger tilgang til bygninger for å drive ferdighetstrening eller utføre laboratorieforsøk.

[UiO lesesaler ble stengt for studenter tirsdag formiddag som følge av det høyre smittetrykk i Oslo og omegn.](bb)

Powered by Labrador CMS