Fortsatt åpent: Selv om Oslomet stenger campus på Kjeller og i Sandvika, holder de fortsatt åpent i Oslo.

Oslomet, BI og HK holder åpent – UiO er fortsatt stengt

Mens Universitetet i Oslo og NIH holder campus stengt for studentene, er det fortsatt åpent hos flere andre utdanningsinstitusjoner i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld fikk UiOs studenter beskjed om en ny nedstenging av campus. Tiltaket trådde i kraft tirsdag formiddag, og kommer som et resultat av det høye smittetrykket i Oslo og Viken.

–⁠ Vi holdt ulike ting opp mot hverandre. Det er en helhetsvurdering der vi prøver å se hvordan vi skal få et godt semester. Vi tok ikke denne beslutningen med lett hjerte, sa UiO-rektor Svein Stølen til Universitas [tidligere i dag.](aa)

Også Norges Idrettshøgskole (NIH) stenger campus fra og med i morgen, 17. mars til og med søndag 21.mars. Årsaken er en uavklart smittesituasjon ved høyskolen, med registrert smitte hos en ansatt og to studenter, skriver NIH på sine nettsider.

Samtidig ble det tirsdag ettermiddag kjent at flere andre utdanningsinstutisjoner velger å holde åpent .

I en tekstmelding til Universitas skriver kommunikasjonssjef ved Høyskolen Kristiania Anette Johnsrud Larsåsen at lesesaler og biblioteker vil fortsette å holde åpent.

– Vi går over til digital undervisning der dette er mulig, og vil ha små grupper med fysisk undervisning for noen fagområder, som for eksempel helsefag, opplyser hun.

Oslomet og BI holder åpent

Tirsdag ettermiddag skriver Oslomet på sine nettsider at universitetets studiesteder på Kjeller og i Sandvika stenges for både studenter og ansatte.

Samtidig opplyser de om at biblioteker, lesesaler og bygninger ved studiested Pilestredet holder åpent.

For å bøte med den britiske muterte virusvarianten har det blitt innført skjerpede smitteverntiltak for studenter og ansatte ved Oslomet.

Dette innebærer et krav om munnbind til alle som oppholder seg på campus når det ikke er mulig å opprettholde avstand på 2 meter. I tillegg oppfordres alle som skal ferdes på campus sterkt til å laste ned smittestopp-appen til FHI.

Også Handelshøyskolen BI fortsetter å holde lesesalene åpne.

Powered by Labrador CMS