Lasagne al bokso

Alt blir bedre når du gratinerer det, også hermetikk.

Publisert

En lasagne er komplisert og tidkrevende nok, selv når du bruker «alt i ett»-pakke. I mangel på adekvate halvfabrikater må en snu seg mot hermetikkens vidunderlige verden.

Hermetikkmat har sin egen magi, der den forvandler ferskvarer til tilsynelatende evigvarende herligheter. På pastafronten finnes det mye godt på markedet. Felles for mange er at de inneholder pølser, en sjelden men kjærkommen ingrediens i pastarrettenes råvare-apartheid. Vi valgte Sopps Spagetti Rimini fordi det er klassisk hermetikk-godis.

Mellom to lag hermetikkpasta legger du et lag pastaplater. På toppen strør du revet ost. Stek i 30 minutter, eller til osten ser ut slik du vil ha den. Vi brukte en egen pastaost-blanding fra Tine, men all slags revet ost går selvfølgelig an.

Smaken kan være noe uvant, men det er en vanesak. Som Coca Cola Norge sier om den nye vanilje-colaen: Liker du den ikke så kjøp deg én til. Det er kun et spørsmål om tilvenning. Coca cola har faktisk også en fortid i hermetikk-næringen.

Sent på 60-tallet blomstret hermetikk-markedet, og til og med brusprodusentene kastet seg på bølgen. Etter nærmest å ha fått monopol på markdet så Coca Cola nå etter nye måter å selge cola på. Tusenvis av nye konsepter ble prøvd i Coca Colas laboratorier: Tannkrem med colasmak, Øl med colasmak og frokostblandinger med Cola og honnikorn. Mange produkter ble også prøvd på markedet under pseudonymet Colgate, som senere ble utskilt som et eget datterselskap. Det kanskje mest horrible som kom fra Colgate på den tiden var nok likevel hermetikkserien, med varianter som svinekjøtt i sursøt colasaus, cola og paprikasuppe og colamarinerte oliven.

Så hvis du synes du hermetikklasagnen smaker rart, kan du jo likevel prise deg lykkelig over at du ikke ble en av Coca Colas prøvekaniner på 60-tallet.

Powered by Labrador CMS