matnyttig

Hva er best: kålrot eller gulrot? Gulrot og kålrot er veldig like med hensyn på fett og energi. Men vitamininnholdet er ulikt: Kålroten har mye vitamin C, mens gulrota har mest vitamin A.

Kålrot inneholder lite fett og mye vitaminer. Den inneholder mye C-vitaminer, og derfor kalles den gjerne «Nordens appelsin».

Fordi den er lett å dyrke og lagre var den en av de mest brukte grønnsakene under krigen.

Burde vi spise mer av det? Ja, vi bør visstnok alle spise mer frukt og grønnsaker.

Kålrot er spesielt bra på grunn av alt C-vitaminet. Dette vitaminet er en antioksydant som beskytter kroppens celler mot skadelige angrep.

Kålrot skal vøre tung og fast uten grønnskjær. Den selges vokset og uvokset, vokset fordi den da ikke tørker så fort ut. Voksen er ikke farlig, men smaker heller ikke særlig godt.

I England kalles kålrotstappe for mashed swede (most svenske)

Kilder: Bama, Ernæringsfysiolog Christine Henriksen, Jakob Berg

Powered by Labrador CMS