Én samtale unna: For de fleste er kunnskapsministeren vanskelig å nå. For Mats Beldo er han imidlertid bare et tastetrykk unna.

Oslos nest mektigste student: Mats Beldo

Det er ikke rart at NSO-leder Mats Beldo havner på toppen av maktlista. Ingen andre taler på vegne av alle landets studenter og er kunnskapsministerens og rikspolitikernes kontaktperson når de vil snakke med studentene.

Publisert Sist oppdatert

«Kunnskapsministerens kompis»

  • Navn: Mats Beldo
  • Alder: 24
  • Rolle: Leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO)

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Marianne Aasen, mener NSO sin gode evne til påvirkning er preget av en solid og veldrevet organisasjon over tid.

– Han går inn i rekken av flinke, unge ledere. Førsteinntrykket er at han virker solid, sier hun.

Nyvalgt NSO-leder om seieren: Skal feires med brask og bram

Kunnskapsminister Henrik Asheim er veldig enig i dette.

– Mats er en veldig grundig og hardtarbeidende fyr som alltid har orden på ting. Han er ekstremt dyktig, og viderefører en arv NSO har vært preget av i mange år – at de er flinke til å påvirke, ikke bare på grunn av tyngden organisasjonen har, men også fordi det har vært veldig mange dyktige ledere på rad.

Dette er maktkåringen: Slik har vi jobbet

Privatskolenes hevn: Slik var det skjulte spillet under NSO-valget

En studentleder som deltok på NSOs landsmøte løfter frem at Beldo var mottakelig for tilbakemelding og at hen «derfor ville vi ha ham som leder».

Mange kritiserer NSO for manglende gjennomslag og stiller spørsmål ved hvorvidt det hjelper å være en av studentlivets mektigste hvis man ikke benytter seg at posisjonen. Mange i Oslo ville dessuten heller ha UiO-baserte Hans Christian Paulsen som sin leder. Likevel er det ingen tvil om at Beldos potensial er stort, hvis han bruker makten han har fått.

Knut Oseid kommenterer: Distriks-Norge strikes back

Asheim karakteriserer Beldo som en fyr som er tøff på krava og flink til å påvirke oppimot partiene. Til tross for at de ikke har hatt muligheten til å jobbe så mye sammen ennå, trekker han frem at de nylig har sendt et forslag om rettssikkerhet for studenter på høring, noe Beldo har pushet for.

– Han er den første som sender melding på Messenger når vi gjør noe han er fornøyd med. Vi vet når vi gjør noe som gjør ham glad, og vi vet når vi gjør noe som gjør ham sur, ler Asheim.

Resten av kåringen:

[Plass 30-21](4)

[Plass 20-11](5)

[Plass 10-4](6)

[3. plass](7)

[1. plass](9)

Powered by Labrador CMS