Yoga too Flow

Møtet med en av SiO Treningssenters nevrotiske yogainstruktører vekket underlige assosiasjoner til rappens street-smarte univers.

Publisert Sist oppdatert

Så har jeg satt meg på matten i lotusstilling, med fleece-teppet klart ved siden av meg. De andres pust kiler lett i nakken, mens jeg lar en innstilling om fordomsfri hengivelse til yogaen som en disiplin for personlig utvikling innta meg.

Trendy gruppetimer:Universitas på yoga

«Da skal vi rocke no flex dere.» Slik begynner timen. Timen for ro, refleksjon og transcendens. Som en bevandret prokastinør på Urban Dictionary var det med et ufrivillig knis at jeg tok til meg utsagnet. Å flexe betyr nemlig å vise seg frem. Et begrep ofte brukt av rappere, «most notable Ice Cube and the Geto Boys. Originated in the urban community, and has been used for quite some time.»

For ti år siden:Solhilsen med stil

«Yoga er et mangfoldig fenomen,» heter det på Wikipedia. Jeg innser likevel raskt at denne yogatimen er bygget på litt andre verdier enn konsentrasjon, fokus og kontroll over eget mentalt og kroppslig liv. Øvelsene blir gjort i et tempo som er vanskelig å følge. Jeg blir andpusten, og musikksporene skifter raskere enn jeg rekker å stave «z-e-n». Trinn hoppes over, glemmes bort og ombestemmelser skjer uopphørlig. Hvem kan raskest bevege seg fra upper til downward dog?

Opphetet, som av et raseriets heteslag, beveger jeg meg over i distraherende tankeflukt. Så kommer redningen: brannalarmen går. Med et lettelsens sukk sniker jeg meg forbi flokken på vei mot utgangsdøra, inn i garderoben, tar med alle tingene mine, og løper der i fra. Om treningssenteret ikke har brent ned, skal jeg mildt sagt rocke no flex neste gang jeg tar turen. Da er jeg forberedt, og klar for å vise hva jeg kan.

Fikk du med deg denne?Pust ut. Ned i baby og inn i planken

Powered by Labrador CMS