BI i Nydalen

Ditt distrikt – våre fordommer

Som ny student trenger du en guide til Oslo, og den kan du kjøpe på en bokhandel. Vår guide gir deg imidlertid det du aller mest behøver: Lokale serveringssteder, grøntarealer og tidsfordriv når du skulker forelesninger.

Publisert Sist oppdatert
Kunsthøgskolen i Oslo
Blindern

Blindern

Tidsfordriv

I tillegg til å sitte veldig lenge på Facebook, er det litt av hvert å bruke tiden på rundt omkring campus Blindern. Særlig Georg Sverdrups hus – Universitetsbiblioteket – anbefales for de som ikke orker mer rød murstein. Der får du både god kaffe, litt utsikt, og tilgang til en rekke hovedfagsoppgaver som ingen noensinne har bladd i.

Grøntområde

Om ikke Blindern er en vill oase som sådan, er det i det minste en hel del gress å traske i. Bak HF er det stort og flatt nok til å drive ballspill, mellom SV og MatNat er det ofte noen som går på line, og bak idrettsbygningen er det lang tradisjon for inntak av alkohol på offentlig sted. Perlen er dog på baksiden av fysikkbygningen, der utsikten og roen har ledet til mangt et romantisk samleie i solnedgang.

Servering

På fredager er RF-kjelleren stedet for quiz, U1 for disko og kjøtthandel, Uglebo for trengsel og intime kvasisamtaler og UV-Kjeller’n for sitteplass og stand up. Ellers har man Puben i Frederikkebygget, der studenter snakker dritt om sine forelesere, og Kafé Abel på trikkesløyfa, der foreleserne snakker dritt om sine studenter.

Karl Johans gate 47

Karl Johansgate 47

Tidsfordriv

Juridisk fakultet ligger i sentrum, med tilgang til unevnelig mye rart. Bare det å gå rundt og skue bygningene og de hastende mennesker kan være riktig så trivelig, og de mange dørene som er låst for alle uten studentkort gjør at universitetsbygningene er et av få steder i sentrum der du kan traske rundt uten selskap av tiggere og prostituerte. Dersom tigging og prostitusjon vekker din nysgjerrighet, går du til venstre, og så rett frem.

Grøntområde

Området rundt hovedstadens paradegate er unektelig preget mer av det harde og grå enn det myke og grønne. Men Universitetshagen har litt gress, og det er ellers svært kort til Slottsparken, der det meste passerer så lenge du ikke peker noen objekter i retning en ambassade.

Servering

Uansett hvilken retning din personlige klassereise tar, har området rundt fakultetet et serveringssted for deg. Nærmest, innenfor gjerdet, finner du Frokostkjelleren: Studentpilsen til høyest pris, i et ellers tafsete lokale med aktivitet mandag til fredag. Vandrer du opp Pilestredet til Evergreen finner du pils blant byens billigste, på den irske puben som aldri spiller irsk musikk. Går du ut med slips og stinn lommebok, er Aker Brygge bare et steinkast unna, men der gidder vi ikke anbefale noe som helst.

Det medisinske fakultet

Tidsfordriv

Problemet med dette fakultetet er at det ligger så spredt at det er en øvelse å skulle si noe lokalt i det hele tatt. Men hvis du studerer medisin er det gode sjanser for at du sjelden fordriver tiden med noe annet enn studier, og sånn sett er det lite å syte over hva angår de geografiske beliggenheter. Ellers har alle studiestedene nærhet til en haug med gamle pasienter som kan fortelle lange historier om krigen, og det blir jo aldri kjedelig.

Grøntområde

Ullevål universitetssykehus har riktig så storslåtte grøntområder, som varmt anbefales for gressligging. Mulighetene for idrett og plenpilsing er noe lavere enn tilfellet Blindern, men vaktholdet er ikke bedre enn at det er mulig å få til. Eneste minuset er potensialet for pasienter med smittsomme sykdommer. Noe bedre er det oppe ved Fakultetsdivisjon Rikshospitalet, der Nordmarka trenger seg nært på. Villmark, åker og stier som leder til Sognsvann og lenger, er rett utenfor dørstokken.

Servering

Etter mye snakk om møbler og penger åpner endelig medisinstudentenes nye pub, Anestesien, nå ved semesterstart! Vi tør ikke anmelde den her og nå, men regner med et tilbud som vil lede til rus av den behagelige typen.

Det odontologiske fakultet

Tidsfordriv

Det odontologiske fakultet ligger i Geitmyrsveien. Hva annet ligger der, spør du? Vel. I nærheten finner vi en rørlegger, en gravservice, en blomsterhandel, Dagrehabiliteringen og en avlastningsenhet. Selv om dette kan være nyttige tjenester, kan vi ikke egentlig anbefale noe av det som tidsfordriv. Hopp på 37-bussen, og kom deg et annet sted.

Grøntområde

Norges veterinærhøgskole

En og annen plen ligger strødd rundt, men ikke i veldig rikt monn. Nordre gravlund ligger en kort spasertur unna, og der er det pent og nokså stille. Kan anbefales hvis du vil ha roen til å lese en god bok, men er mindre egnet til ballspill og flaskerelatert moro. Ellers viser vi til Ullevål Universitetssykehus, som ligger nokså nærme (se omtale under «Medisinsk fakultet»), og St. Hanshaugen (se omtale under «Veterinærhøgskolen»).

Servering

To kvartaler unna fakultetet, i Armauer Hansens gate 3, finner du «Spådomscafé». Vi har ikke turt å undersøke hva som serveres utover spådomstjenester, men du tar kanskje utfordringen? Ellers er det ikke noen fast studentpub på fakultetet, men Odontologiforeningen finner på en del sprell. De som fristes til å besøke Tannlegehytta bes være oppmerksomme på at den ligger ved Blankvann i Nordmarka, en betraktelig distanse fra Geitmyrsveien.

Veterinærhøgskolen

Tidsfordriv

Adamstuen er et stopp på trikkelinjene 17 og 18. Men det er noe mer enn det også. Norges Veterinærhøgskole kan by på fjøs, morsomme dyr, kjedelige dyr og noen dølle kafeer. Men med mindre du synes det er gøy å sitte i kø på smådyrsklinikken med en katt som lider av stressdiaré, må du spasere et stykke for å finne noe mer spennende enn leiligheten kronprinsen en gang kjøpte.

Grøntområde

Veterinærhøgskolen er nokså grønn i seg selv, og er vel verd en kort utforskning. Ellers er den sagnomsuste St. Hanshaugen en overkommelig spasertur unna. Der finner du både stillhet, nok trær til at du slipper å se hus og bilder, utmerkede gressområder for sport, spill og spy, og en pub som er åpen ut september måned. Haugen er noe dominert av svensker, men det kan jo også være mysigt.

Servering

Det er kanskje mulig å forelske seg i kafeene på Adamstuen, slik en mor elsker sitt barn, men ærlig talt. Uansett er det ingen grunn til panikk, for Adamstuen er lite, og en kort gåtur mot den nevnte haugen bringer deg til den trivelige Colletts Café. Her finner du en rekke fine ting på tallerken og i glass, og har du først kommet så langt, bør du også besøke Arte Pazza – et av Oslos beste pizzasteder.

Norges idrettshøgskole

Norges Idrettshøgskole

Tidsfordriv

Heldigvis studerer du her fordi du er skrekkelig glad i å bevege på kroppen, for ute i skauen er det jommen ikke mye annet å finne på. Gode muligheter for å løpe/sykle/gå ski i Nordmarka, og ellers en haug baner og svømmebasseng on site. Vår favoritt er likevel bob-simulatoren, som kommer opp i store hastigheter mens du sitter på ræva.

Grøntområde

Lite annet enn grøntområder rundt dette lærestedet. Sognsvann kan anbefales som sted til både lunsj og ettermiddagspils, og den frekke student finner seg nok til rette på nudiststranden Svartkulp. Se dog opp for homofil cruising, som er meget utbredt i området.

Servering

Nei. Skjønt, Kringsjå Studentby har et serveringssted ved navn Zenith, som innenfor sine begrensede åpningstider reklamerer med at de serverer både pizza OG calzone. Da er det godt å vite at Malik´s på Mortensrud bare er 42 minutter med t-bane unna.

Musikkhøgskolen og MF

Tidsfordriv

Ta hverandre i bruk. Musikkhøgskolen er breddfull av kulturelle opplevelser – bygget kan skilte med Norges høyeste konsertfrekvens, og mye er gratis. I tillegg kan man gå seg en spasertur rundt bygget og lytte til de lekreste etyder fra høgskolens flittige elever. Menighetsfakultetet er lærestedet i Oslo hvor flest studenter er fornøyde – et slags Majorstuas svar på Canada. Studentene ga nærheten til sjølveste Gud en del av æren for det, og vi ser ingen grunn til at musikerspirene ikke skal kunne ta del i saligheten.

Grøntområde

Friggfeltet ble brukt som potetjorde under krigen, og har vel egentlig aldri kommet seg etter det. Gressplenen er humpete som fy, mens kunstgressbanen alltid er opptatt. I Frognerparken har man derimot et hav av boltreplass, staut homoerotisk kunst og nok engangsgrillsvimerker til å få en hel urbefolkningstamme til å hylgrine.

Servering

Både Kirkeveien og Bogstadveien gjør sitt til at studentene på Majorstua har nok serveringssteder å velge imellom. Curry & Ketchup gjør fremdeles anstendige billigversjoner av det indiske kjøkken, og Lofotstua er en velrenommert fiskerestaurant. Og ølen drikker du på Chateau Neuf, din sinke.

BI i Nydalen

Tidsfordriv

Mye å gjøre her? Joa. Utelivet er kanskje ikke denne bydelens sterkeste side. Men Studentenes Hus er blitt riktig så fint det, og om man virkelig har fritidsproblemer kan man melde seg som TV-publikum i Nydalens mange klamme studioer.

Grøntområde

Nydalsdammen og Frysja gjør dalen til et glimrende sted for ferskvannsdukkerter. Her er det ellers svært rent og pent, og mulighetene for en skikkelig parkrølp er heller smale. Men så var det T-baneringen, da. I Nydalen er omverdenen aldri mer enn en artsy-fartsy lyddusj unna. Torshovdalen er for eksempel et ideelt sted å ta med dine dårligste manerer.

Servering

Peppes, en kafé med anstendige bakevarer, og det er vel i grunnen det. Kantina på BI har fått tyn for å være miljøfiendtlig, så spis deg mett med dårlig samvittighet her. De spreke kan vagge bortover mot Storo-senteret og få seg en kaffetår og litt fyrstekake. Dem graver så mye i denne byen.

Kunsthøgskolen

Tidsfordriv

For en omfattende oversikt over hva Grünerløkka har å tilby, rådfør deg hos de hundreogåtti andre Osloguidene som sirkulerer i disse dager.

Grøntområde

Birkelunden er selvsagt et sikkert kort, Sofienbergparken likeså. Akerselva tar deg enten til Mølla, hvor du kan grille pølser i 30 graders helling, eller til Eika hvor tørrok pushes over en lav sko.

Servering

Plenty og variert tilbud til den aspirerende kultureliten. En favoritt er Birken Lunsj, som tilbyr et utvalg junkfood du ikke får andre steder – digge poteter og stedets spesialitet, Birkenbollen. Og om du ikke klarer å finne deg en tappekran her, er du sveiseblind allerede.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen

Tidsfordriv

Blå er nærmeste nabo, Fabrikken likeså. Vulkan eiendom jobber med å inkludere en scene i byggeprosjektet sitt, så Arkitekthøgskolen er sabla godt rustet når det kommer til den kulturelle matpakka.

Grøntområde

AHO ligger rett ved det finfine friluftsområdet Kuba. Trangt på 17. Mai, romslig resten av året. Hausmania er et grøntområde i en helt annen forstand av ordet, og dessuten et lite stykke annerledeshet midt i sentrum. For de som liker den slags.

Servering

Delhi Tandoori ser stengt og lugubert ut – men de overrasker positivt. En gang i tiden hadde Terningen matcafé byens beste fylleburger. Steder som Taxi Takeaway og Indigo gjør sitt til at festen varer lengre enn normalt i toppen av Hausmannsgate, og Orlando’s sportspub tilbyr easy listening og portugisisk øl i slitne omgivelser.

Powered by Labrador CMS