PROREKTORKANDIDATENE: Fra venstre: Frøydis Hertzberg, Trine Syvertsen, Nils Christophersen, Haakon Breien Benestad og Johanne Sundby.

Dette mener prorektorkandidatene

Forhåpentligvis har du nå fått med deg hvem rektorkandidatene er. Vet du fremdeles ikke hvem du skal stemme på? Universitas hjelper deg litt på vei.

Publisert Sist oppdatert

Prorektoren er rektors nærmeste rådgiver og stedfortreder. Her er hva prorektorkandidatene mener.

– En av mine kampsaker er å få innføringen av kvalitetsreformen til å virke slik den skal, sier Nils Christophersen, prorektorkandidat for Fanny Duckert:

– En annen viktig ting er å få til et opplegg der masterstudentene har mulighet til å få arbeidspraksis som teller i graden. Derfor vil vi satse på emner som Prosjektforum og liknende tiltak, lover den 59 år gamle informatikkprofessoren.

Haakon Breien Benestad, prorektorkandidat for Geir Ellingsrud, legger vekt på å unngå unødvendig byråkrati ved Universitetet.

– I tillegg vil vi fokusere på å bedre den pedagogiske skoleringen av menneskene som underviser ved UiO, sier medisinprofessoren, som også har sterke meninger om de andre rektorkandidatene:

- Evensen er for egoistisk. Duckert er for vag i sine uttalelser. Gundersen hadde vært bedre som en slags vaktbikkje enn som rektor, og Walløe er litt for tilbakelent. Haakon Breien Benestad, Geir Ellingsruds prorektorkandidat

– Evensen er for egoistisk. Duckert er for vag i sine uttalelser. Gundersen hadde vært bedre som en slags vaktbikkje enn som rektor, og Walløe er litt for tilbakelent.

– Trenger gode ledere

Trine Syvertsen, som blant annet bruker fritiden sin på å spille dataspill, vil som prorektor for Stein A. Evensen fronte UiO som en tydeligere samfunnsaktør.

– Hvorfor skal folk stemme på Evensen og deg?

– Fordi vi er kandidatene med mest ledererfaring fra universitetet, og vi mener at UiO trenger godt kvalifiserte ledere som tenker langsiktig.

Kristian Gundersens prorektorkandidat Johanne Sundby er mer opptatt av demokratiet ved UiO:

– Det betyr blant annet at jeg vil jobbe for bedre likestilling ved universitetet og få flere kvinner inn i professor- og amanuensisstillinger, uten at det skal gå på bekostning av den faglige kvaliteten, sier samfunnsmedisineren som blant annet deltar i hundekjøringskonkurranser på fritiden.

– Vi er ikke redde for å si i fra om ting vi mener. En spesialisering av forskningen er også et viktig punkt, og for å heve kvaliteten på forskningen må det nødvendigvis gå utover bredden, legger Sundby til.

Kvalitetsreformen i fokus

– Som flere av de andre kandidatene er vi opptatt av kvalitetsreformen, og at den ikke faller sammen til et minimum. I tillegg vil vi rydde opp i rotet i lektor- og adjunktutdanningen, blant annet ved å bedre økonomien og sikre studentene praksisplasser, sier professoren i norskdidaktikk, Frøydis Hertzberg, som er prorektorkandidat for Lars Walløe.

Hertzberg var selv med å planlegge og implementere kvalitetsreformen, og mener derfor at hun er godt rustet til å ta utfordringene som kommer med den i fremtiden.

– Som et siste viktig punkt vil jeg også fremheve at med oss ved makten vil Universitetet få fart på internasjonaliseringen.

Powered by Labrador CMS