UTSATT: Datautstyret på informatikk er yndet vilt blant tyver.

Datatyver på IFI

Datautstyr verdt 100.000 kroner forsvant fra Institutt for informatikk (IFI) natt til søndag. Tyvene kom sannsynligvis inn ved hjelp av adgangskort.

Publisert Sist oppdatert

Tyveriet av 16 store flatskjermer ble oppdaget søndag morgen, og er nå anmeldt til politiet.

– Politiet kom på søndag, men de kunne gjøre lite for å sikre spor. De vil ta kontakt hvis de finner tyvegods fra IFI, sier senioringeniør ved Universitetet i Oslo, Terje Knudsen.

Flatskjermene var sikret med vaiere, men disse har blitt klippet av. PC-stuen var ikke sikret med alarm, men var adgangssikret med kort og kode.

Ikke innbrudd

Det er ingen synlige tegn til innbrudd på PC-salen. Kontorsjef ved IFI, Narve Trædal, tror noen med adgangskort og kode må ha stukket av med tyvegodset.

– For å komme seg fra inngangsdøra inn til PC-stuene, må man gjennom flere korridorer hvor det kreves at man har kort og kode, og dette er det bare hovedfagsstudenter og ansatte som har, sier han.

Trædal antar at politiet vil bruke loggene fra adgangskortet i videre etterforskning.

Det er for tiden stor byggevirksomhet ved instituttet IFI2. Trædal sier tyvene også kan ha sneket seg inn i forbindelse med oppføringen av det nye informatikkbygget, men at dette er mindre sannsynlig.

– Vi har blant annet måttet flytte studentinngangen, og i den sammenheng har det vært litt kluss med flytting av låsen. Det kan ha oppstått en sikkerhetssvikt i forbindelse med flytting av låsfunksjonen, sier Trædal.

Han vil imidlertid være forsiktig med å spekulere nærmere i hvem tyvene kan være.

Nytt utstyr på vent

Terje Knudsen sier at de vil vente med å sette opp nytt utstyr.

– Vi har hatt tyveri her tidligere, og ved en anledning kom tyvene tilbake tre dager senere. Så lenge det er noe å stjele, kommer tyvene tilbake, derfor vil vi vente med å sette opp nytt utstyr. Vi må vurdere om vi i det hele tatt kan sette inn nytt utstyr på rommet, sier han, og legger til:

– Først må vi ha en tilfredsstillende sikkerhet, og det har vi ikke nå.

Universitas skrev både i august 1996 og i november 2004 om innbrudd hvor adgangskort ble brukt. Sikkerhetsrådgiver Trond Erik Eriksen mener sikkerheten er god nok, men synes det er ille at svært få tyverier ved Universitetet blir etterforsket og oppklart.

Powered by Labrador CMS