Møter opp

Representantene i Studentparlamentet er flinkere til å komme på møtene enn tidligere.

Publisert Sist oppdatert

– Årsaken til forbedringen kan være at man har funnet personer som er mer interessert i faktisk å gjøre en jobb, sier Ulrik Motzfeldt fra Karl Johanslista.

Etter at Universitas gikk gjennom fraværslistene til studentparlamentsmøter i fjor, figurerte Motztfelt på forsiden av Universitas som en av sju politikere som var til stede på samtlige av de ni møtene i 2004. Siden forrige parlamentsvalg våren 2005 har tallet gått drastisk opp, og 20 av de 55 representantene, Motzfeldt inkludert, har vært på alle fem møter.

– Dette er kjempeviktig for oss. Vi har jobbet bevisst for å få alle til å møte opp, noe vi har fått til ved å sette opp engasjerende saker på møtene, sier parlamentsleder Maria Veie Sandvik.

Slapp vår

Tallene som foreligger fra møtene før sommeren, altså før de nye representantene trådte til, er ikke like hyggelig lesing. Da møtte kun én på samtlige målbare møter, mens hele 14 av de 55 daværende representantene ikke møtte i det hele tatt. Siste møte i Studentparlamentet før sommerferien var ikke vedtaksdyktig fordi for få møtte opp.

– Det siste møtet var lagt litt galt i forhold til eksamener. For øvrig var det en bra periode i forhold til at fraværet samlet sett gikk ned. Jeg er fornøyd, men at det sklei ut på slutten, kan ha noe med at vervet varte 18 måneder, hvilket er seks måneder mer enn normalt, sier daværende parlamentsleder Eirik Nedrelid.

Jusstudenter flittigst

Dårligst ut hittil i parlamentsperioden kommer representantene fra Odontologisk fakultet, som har et gjennomsnittlig fravær på 60 prosent. Best var jusstudentene med en gjennomsnittlig fraværsprosent på 8,5.

Fordelt på fraksjonene var Karl Johanslista (KJL) desidert flinkest i klassen, og utmerket seg med en oppmøteprosent på 100.

– Vi sørger for å ha oversikt over når folk ikke kan, og god kommunikasjon i forhold til å sette inn vara, er forklaringen fra representant Ulrik Motzfeldt.

Powered by Labrador CMS