Utsetter nok en gang omstridt mediepolitikk

Etter mange års krangling skulle studentpolitikerne behandle og vedta ny mediepolitisk plattform neste uke. Nå er saken utsatt igjen.

Publisert

Velferdstinget unnskylder den n\'te utsettelsen med mange viktige saker på høstens program.

– Vi skal blant annet utforme vår innstilling til Samskipnaden i Oslos budsjett. Derfor har vi utsatt behandlingen av mediepolitikken, sier leder Inge Carlén for Velferdstinget (VT).

Det er ikke første gang. Saken har vært oppe i Velferdstinget og tidligere i Studentparlamentet år etter år uten at man har klart å komme til et resultat. Da mediepolitisk plattform skulle behandles før sommeren, forlot tre av representantene lokalet i protest, noe som førte til at VT ikke lenger var vedtaksdyktig. VT betegner saken som voldsomt kontroversiell.

– Det faktum at det er lagt fram hele tre forslag til vedtak, sier sitt om hvor stor politisk uenighet det er om dette, sier nestleder i VT, Lise Quivey.

Frykter regulering

Politikernes avgjørelse vil få konsekvenser for studentradioen Radio Nova og studentavisene Inside og Universitas. Studentmediene er i dag avhengig av økonomiske bevilgninger fra semesteravgiften som blir tildelt av Velferdstinget. Den nye mediepolitikken kan innebære at mediene må oppfylle spesifikke kriterier for å motta støtte.

– Årsaken til at saken er så viktig for oss, er at dette dreier seg om hvor stor innflytelse VT skal ha over studentmediene. Og vi ønsker selvsagt å bevare den redaksjonelle friheten, sier Vegard Kristiansen Kvaale, redaktør i Universitas.

Vedtak før jul?

Studentpolitikerne skal også vurdere om mediebeslutninger heretter skal tas av et eget mediepolitisk styre istedenfor av Velferdstingets 42 medlemmer. Mindretallet ønsker å beholde dagens ordning med plenumsavgjørelse.

VT satser på å vedta ny mediepolitikk på velferdstingsmøtet enten den 6. oktober eller 3. november. Leder Inge Carlén syns det er beklagelig at saken utsettes enda en gang.

– Det er ikke en ønskesituasjon, og vi beklager overfor studentene, avslutter Carlén.

Powered by Labrador CMS