
Småkantiner nedleggingstrues
Fire storkantiner i stedet for mange små kan være fremtiden på Blindern, men det er fortsatt ikke bestemt hvilke som skal legges ned.
– Kantinene gjør det godt, men det begynner å bli trangt noen steder, sier Knut Marius Karlsen, administrerende direktør for Studentkafeene.
Han er en av de som ønsker færre, men større kantiner på Universitetet i Oslo (UiO). Stine Winger Minde, leder for Velferdstinget, mener det er et fornuftig forslag.
– Studentene vil være tjent med denne effektiviseringen og vil få bedre tilbud, fordi det vil være muligheter for større satsning på varm mat.
– Hvilke kantiner er det man vurderer å legge ned?
– Det er ikke bestemt ennå, men når det gjelder de fire store, tror man de kommer til å være på Frederikke, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Det utdanningsvitenskapelige fakultet, samt et sted til.
Edvin Søvik fra Grøn Liste tror derimot ikke store spisesaler vil øke studenttrivselen.
– Dette liker vi ikke i det hele tatt. Det er lite trivsel i å sitte i store matsaler fullpakket med folk. Selv om de ledige lokalene blir brukt til automater med ferskvarer og kaffe, er ikke dette et godt nok alternativ.
Karlsen i Studentkafeene løfter frem andre fordeler med sammenslåingen:
– Det har også med driftskostnader å gjøre. Med større miljø blir vi mer fleksible, for eksempel i forhold til bruk av vikarer ved sykdom. UiO blir nok fornøyd dersom det får ta i bruk de ledige lokalene til kontorer, selv om dette bare er et alternativ.
Leder for Sosialdemokratene, Torkel Nybakk Kvaal, mener at det er viktig å bruke lokalene til sosiale rom, ikke til kontorer.
– Lokalene kan også brukes til kollokviumsrom. Det er mangel på lokaler for studenter som ønsker å gjøre gruppearbeid på UiO.
Det er etter styremøtet i Studentkafeene neste uke at man kommer til å fastlå hvilke kantiner som eventuelt skal forsvinne.