DRØMMER KNUSES: Ledelsen ved Uppsala Universitet er bekymret for at ungdom skal få sine fremtidsdrømmer knust. Kuttene går hardest ut over ungdom som drømmer om en fremtid, skriver de. FOTO: Flickr/Jan Seifert

Kutter 15 000 studieplasser

Aldri har flere søkt høyere utdanning i Sverige, men høyere utdannig i Sverige mangler milliarder. Nå må studieplasser kuttes.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tvinges til å skjære ned samtidig som at søketrykket fra studentene er høyere enn noen gang, sier viserektor ved Uppsala universitet, Britt Skogseid til Dagens Nyheter, som også melder at så mye som 30 000 studieplasser kan forsvinne på lengre sikt.

Mangler milliarder

I juni publiserte Sveriges universitetslærerforbund (SULF) en rapport som anslår at universitetssektoren underfinansieres med 6,75 milliarder svenske kroner. Kuttene går nå ut over både yngre, mindre uiversiteter i tillegg til de store, eldre universitetene.

– Disse kuttene som vi nå tvinges til å foreta, leder oss inn i en vanskelig og tidkrevende diskuasjon om hvem som skal nedprioriteres av våre fakulteter og avdelinger, skriver universitetsledelsen ved Uppsala universitet i en kronikk i Uppsala Nya Tidning.

– Kuttene går hardest ut over ungdom som drømmer om en fremtid.

Universitetsledelsen ved Uppsala Universitet

– Men det som er viktigst av alt er at kuttene går hardest ut over ungdom som drømmer om en fremtid, skriver de videre.

Powered by Labrador CMS