Universitas nr 34, 2005

Utsatte fjerning av norskkurs

Universitetsstyret sendte kontroversielle forslag på høring

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil at denne ordningen skal fortsette. Disse studentene er viktige for universitetet, sier Iselin A. Rud-Goksøyr, Internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet.

Hun er lettet etter at forslaget om å fjerne opptaket av selvfinansierte bachelorstudenter er sendt ut på høring. Dermed utsettes avgjørelsen om hvorvidt norskkurset til disse studentene skal fjernes eller ikke.

Må høre på studentene

Forslaget gjelder selvfinansierende bachelorstudenter, og ikke kvotestudenter og andre utvekslingsstudenter. Årlig tar UiO inn mellom 60 og 70 av disse studenten.

Saken ble forsøkt innført i 2002, og også da vakte det stor oppsikt i Studentparlamentet.

I siste utgave av Universitas før jul skrev vi at dokumenter indikerte at studentpolitkerne ble forsøkt holdt utenfor en eventuell avgjørelse.

«Studieadministrasjonen mener at det primært er Universitetets øverste ledelse som bør ta stilling til en nedleggelse av tilbudet, dels fordi dette er en institusjonspolitisk sak, og fordi ressursbruken i hovedsak faller på sentralnivået og Institutt for lingvistiske og nordiske studier» kan man lese i dokumentet.

Men nå får alle fakulteter og naturlige høringsinstanser, deriblant Studentparlamentet, uttale seg i saken. Frist for høringen er 31. januar.

– Verdifulle studenter

Ricardo Duque, leder av International Student Union Oslo, håper forslaget vil endres etter høringen.

– Bachelorstudenter som kommer hit er minst like verdifulle som masterstudentene, og det må tilrettelegges slik at de skal lære norsk. Disse studentene er her lenge, de blir en del av miljøet, og det vil være synd for universitetet å miste dem, sier han.

De som har fått opptak i 2005, vil forøvrig ikke miste plassen selv om studieadministrasjonens forslag skulle gå gjennom.

Powered by Labrador CMS