TANNLØST: VT ønsker seg flere studenttannleger. Arkivfoto: Brian Olguin.

Satser på tenner og teknologi

Velferdstinget vil at Studentsamskipnaden i Oslo skal prioritere utvidelse av tannhelsetilbudet og teknologisatsing i neste års budsjett.

Publisert Sist oppdatert

– I dag er kapasiteten på Tannhelsetjenesten alt for liten, og vi ønsker at SiO skal jobbe for å bygge ut denne, sier leder i Velferdstinget (VT), Stine Winger Minde.

Mandag ble Arbeidsutvalgets forslag til budsjettprioriteringer for Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) vedtatt uten debatt. Styrking av tannhelsetjenesten hadde høyeste prioritet, men det ble ikke lagt fram noen konkrete forslag til hvordan tjenesten skal finansieres.

– Tannhelsetjenesten er egenfinansiert, og ingenting tas fra semesteravgiften. Støtten blir derfor i form av at universitetet stiller med lokaler, sier Minde.

Hun tror ikke det er aktuelt å finansiere tjenesten med midler fra semesteravgiften.

– Det er vanskelig å få departementets tilslutning til en avgiftsøkning, så vi må nok finne andre løsninger.

Minde var mer overrasket over at ingen hadde innvendinger mot punktet om økt teknologisatsing.

– Tradisjonelt har dette punktet vært forbeholdt studentbarnehagene, og jeg hadde trodd det ville bli mer debatt rundt dette punktet. Men jeg tror teknologisatsingen kommer alle studentene til gode i større grad enn kampen om barnehagene gjør, sier hun. Forslaget går ut på å videreutvikle konseptet «Min side», som i dag bare gjelder studentboliger.

– Vi vil at alle tjenestene fra SiO på sikt skal kunne administreres over en slik nettside, sier Minde.

Powered by Labrador CMS