– Gi Taciana Khoma plassen tilbake

Rektor Arild Underdal legger press på rektor ved Belarus State Economic University.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev Universitas om Taciana Khoma, det nyvalgte styremedlemmet i studentorganisasjonen ESIB som ble utvist fra Belarus State University i Minsk (BSEU).

BSEUs offisielle begrunnelse for utvisningen var at Taciana Khoma reiste til Frankrike i forbindelse med et seminar uten å varsle på forhånd.

Rektor ved Universitetet i Oslo Arild Underdal her nå fulgt opp oppfordringen fra Studentparlamentet og sendt et brev til rektor Vladimir N. Shimov ved BSEU der han ber om at Taciana Khima og alle andre studenter på BSEU skal kunne virke som studentrepresentanter.

I brevet fra Underdal heter det blant annet at «studentenes aktive deltakelse i styringen av universitetet er viktig for universitetets utvikling, og avgjørende for akademias oppdrag – å forbrede studentene på krevende arbeid i et fritt samfunn».

Underdal understreker videre universitetets forpliktelse til å promotere frie studentvalg.

– Det er svært gledelig at rektor Underdal legger press på BSEU, sier leder av Studentparlamentet i Oslo, Maria Veie Sandvik, og takker rektoren for et verdifullt bidrag i kampen for et levende europeisk studentdemokrati.

Også rektor Gudmund Moren ved Høyskolen i Lillehammer har sendt brev til rektor ved Belarus State EconomicUniversity.

Powered by Labrador CMS