SMARTE KLOKKER: Dagens klokker har blitt så avanserte at Universitetet i Oslo ser seg nødt til å forby dem. Illustrasjonsfoto: Lene Neverdal
SMARTE KLOKKER: Dagens klokker har blitt så avanserte at Universitetet i Oslo ser seg nødt til å forby dem. Illustrasjonsfoto: Lene Neverdal

Universitetet i Oslo forbyr klokker på eksamen

Av frykt for juks forbyr Universitetet i Oslo klokker på eksamen fra 18. april.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Oslo følger i fotsporene til en rekke andre høyskoler og universiteter og forbyr klokker på eksamen fra 18. april.

Ifølge en beskjed som er sendt ut til universitetets studenter er årsaken til forbudet «at det nå har kommet så mange smartklokker på markedet, og det er ikke mulig å skille disse fra tradisjonelle klokker.»

Bakgrunn: Smartklokker vekker bekymring

Derfor må alle klokker legges bort før eksamen i likhet med mobiltelefoner. I beskjeden skriver universitetet at alle tilgjengelige armbåndsur vil bli betraktet som fusk, men at det vil være godt synlige klokker i alle eksamenslokalene.

– I den grad smartklokker kan brukes til fusk på eksamen er dette noe UiO ønsker å forhindre. Vi vurderer om dette bør uttrykkes tydeligere i det formelle regelverket på linje med forbudet mot bruk av mobiltelefoner, mp3-spillere og tilsvarende, sa prorektor Ragnhild Hennum til Universitas i fjor.

Les mer: Så mange blir tatt for juks ved UiO

Powered by Labrador CMS