Gledelig nyhet: Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg og velferdstingsleder Elisabeth Holien kan avsløre at du nå kommer deg hjem med røde busser etter en fuktig og sen kveld med faddergruppa. -Vi satser på kollektivtransport, sier Nguyen Berg.

Ruter utvider rutene i fadderuka

Etter Velferdstingets forslag går nå N18-bussen i fadderuka. -Benytt dere av tilbudet og kom dere trygt hjem, sier Elisabeth Holien.

Publisert Sist oppdatert

Dette er N18

  • Nattbuss som går mellom Jernbanetorget og Kringsjå. Går forbi studentbyene Sogn, Kringsjå og Vestgrensa.
  • Ruter kjører utvidede ruter i uke 33 og 34.
  • Avganger hver halvtime fra Jernbanetorget mellom klokka 01.15 og 03.45. Returer fra Kringsjå i tidsrommet 01.29 til 02.59.

– Vi håper dette er den første i en lang rekke av seiere for det nye Velferdstinget, sier Elisabeth Holien.

Hun er ny leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus, og har allerede før semesteret er i gang fått gjennomslag for noe som nok vil komme mange festglade studenter til gode.

– Velferdstinget har i lengre tid jobbet for dette, og nå har vi endelig fått det til. Dette er god studentvelferd, sier Holien.

Vet du ikke hva Velferdstinget er? Dette er studentpolitikken og så mye koster den

Du er ikke den eneste: «Ukjent» organisasjon forvalter millioner

Kollektivsatsning

Nytt av året er nemlig at N18-bussen, Ruters nattilbud mellom Jernbanetorget og Kringsjå, skal utvides til å gjelde også på ukedagene i uke 33 og 34. Hverken tidspunktet for ordningen eller hvilken buss er tilfeldig, da det sammenfaller med fadderukene for nye studenter i Osloregionen. Anslagsvis 5000 studenter bor også i studentbyene Kringsjå, Sogn og Vestgrensa langs N18-ruten. I tillegg kommer alle som leier privat.

Samferdsel- og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er i likhet med Holien godt fornøyd med at dette nå er på plass. Oslo kommune er hovedeier i Ruter.

– Vi satser på kollektivtransport, og ved siden av at det er god miljøpolitikk, er det også et viktig sikkerhetstiltak, spesielt for unge kvinner på vei hjem fra byen, sier hun.

Byråd Nguyen Berg minnes tilbake til egen studietid med langt trangere økonomi enn i dag. I fadderukene måtte hun ofte sove over hos venner, for bussene gikk ikke på natta.

– Jeg hadde ikke råd til drosje, og ville ikke gå hjem sent på kvelden. Men jeg skulle helst sovet hjemme i egen seng, sier hun.

Slik var Lan Marie sin studietid: -Jeg sov på et loft

Prøveordning

Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Cathrine Myhren, sier at tilbudet vil føre til en tryggere og bedre semesterstart for studentene.

– Det vil bidra til at studentene kan oppleve og utnytte Oslos potensial som en studentby, sier hun og legger til at dette er et prøveprosjekt som vil evalueres i etterkant.

– Vil det være aktuelt å gjøre ordningen permanent?

– Ruter har ikke konkrete planer om utvidelse av nattbusstilbudet langs N18-linja på ukedagene, men vi ser til enhver tid på muligheter til å forbedre tilbudet slik at vi får mest mulig kollektivtrafikk igjen for pengene, sier hun.

Velferdstingsleder Holien sier hun på sin side håper ordningen gjøres permanent, slik at fremtidige fadderuker også kan skilte med kollektivtilbud hjem.

– Vil du oppfordre studenter til å ta i bruk tilbudet, slik at evalueringen blir positiv?

– Ja, jeg håper studentene benytter seg av tilbudet og kommer seg trygt hjem, sier Elisabeth Holien.

Powered by Labrador CMS