Radarpar: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og statsminister Erna Solberg gjør seg klar til Kontaktkonferansen 2017. Bildet er fra et år siden. Arkivfoto: Siri Eriksen
Radarpar: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og statsminister Erna Solberg gjør seg klar til Kontaktkonferansen 2017. Bildet er fra et år siden. Arkivfoto: Siri Eriksen

– Falsk vitenskap er en av de største utfordringene akademia står ovenfor

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen møter universitets- og høyskolesektoren for å fortelle om fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig tirsdag morgen møtte Torbjørn Røe Isaksen akademia i anledning kontaktkonferansen.

I år har konferansen fått navnet «Universiteter og høyskoler inn i fremtiden». I sin analyse av fremtiden og nåtiden legger Isaksen vekt på utfordringer og endring i sektoren

– Fake science

Falske nyheter har de siste årene blitt et hett debattema i Norge og verden generelt. Isaksen mener at dette også har gjort sitt inntog i akademia.

– Det de siste årene har det blitt en større skepsis til vitenskap, og ikke den sunne skeptiske diskusjonen, sier Isaksen.

Kunnskapministeren frykter at fake science utfordrer det tradisjonelle akademia.

– Det er ikke mange nok stiller spørsmålet ved det vitenskaplige grunnlaget. Falsk vitenskap er en av de største utfordringene akademia står ovenfor, sier han.

For å stå opp for disse strømningene i samfunnet må kravet til vitenskaplig metode stå enda sterkere, mener Isaksen

Lite hint

I resten av sin tale til sektoren legger Isaksen vekt på #MeToo i akademia, digitalisering og frie institusjoner.

Det kan gå mot slutten for Torbjørn Røe Isaksen som kunnskapminister meldte VG i går. I en kort selvevaluering sier kunnskapministeren at han levert på de fleste målene han har satt seg og trekker blant annet frem strukturreformen og kvalitetsmeldingen.

Isaksen avslutter med glimt i øyet.

– Mange spør meg om det samme: vil Bjørn Haugstad fortsette som statssekretær. Da svarer jeg: dere får smøre dere med tålmodighet.

Powered by Labrador CMS