Hyttetur ga saftig baksmell

Svensk resort krever 84 000 kroner av HiOA-studenter etter hyttetur. Svenskene anklager studentene for skader, rot og støy, men studentene selv mener skaderegningen kommer ut av det gule og blå.

Publisert

BILDETEKST:Idyllisk: de vakre omgivelsene i Stöten samsvarer ikke med skaderegningen HiOA-studentene fikk.

Det var etter sin årlige hyttetur til Stöten i Sälen i Sverige at økonomistudentene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fikk en heftig skaderegning. På hytteturen, som fant sted for to uker siden, pådro studentene seg et erstatningskrav på hele 83 856 kr.

– Skaderegningen er ment å kompensere for skadene i leilighetene og bråket studentene laget under oppholdet, sier gruppe- og konferanseansvarlig Lena Kronbaeck i Stöten i Sälen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Universitas.

– Uforståelig regning

Leder av Sosialt utvalg for økonomistudentene ved HiOA, Magnus Hagen, reagerer på erstatningskravet, og mener Stöten overdriver skadene.

– Vi ønsker å gjøre opp for oss, men vi synes noen av punktene på fakturaen er urimelige. Det er også noen av punktene vi rett og slett ikke forstår, sier Hagen.

Universitas har fått tilgang til fakturaen som Stöten i Sälen AB har sendt til høyskolestudentene, der alle kostnadene ramses opp. Blant kostnadspostene finnes erstatningskrav for sofaer og bord til henholdsvis 10 000 og 2500 kr.

Felles ekstrakostnader for alle HiOA-studentene er fakturert til 17 716 kr og omfatter vektere, renhold, støy og billetter som er delt ut som kompensasjon til andre gjester.

– Vi innrømmer at enkelte av hyttene trengte ekstra vask. Men det er mye som skurrer. Enkelte ting manglet i hyttene når vi kom, og vi føler kanskje de benytter denne situasjonen til å telle opp mangler i hyttene, forteller Hagen.

– Har bedt om utredelse

Den saftige regningen falt ikke i smak hos økonomistudentene, som nå har bedt om forklaring.

– Vi er i samtaler med Stöten nå. Vi har sendt en mail der vi har bedt om at de utreder de punktene vi synes er urimelige. Dette gjelder blant annet prisen for skadene på sofaene og avreisevask vi allerede hadde betalt, sier Hagen.

Han sier at økonomistudentene i flere år har lagt hytteturen til rett over svenskegrensa. Det vil de gjerne fortsette med.

Vi vil ikke vri oss unna, men vi ønsker å finne en løsning som er rettferdig

Magnus Hagen, Leder av Sosialt utvalg for økonomistudentene ved HiOA

– Vi vil ikke vri oss unna, men vi ønsker å finne en løsning som er rettferdig.

– Hadde dere i det minste en bra fest?

– Det var en fin tur der mange stiftet nye bekjentskap, koste seg og hadde det gøy sammen, forteller Hagen.

Powered by Labrador CMS