Styreleder i DNS Christina Eide gleder seg til å kunne ta imot flere studenter til arrangementer på Chateau Neuf.

Norge åpner opp lørdag 16.00:

– Dette er en drømmedag

Lørdag 16.00 åpner Norge opp. Krav om avstand og antallsbegrensinger er blant tiltakene som fjernes. Det gleder styrelederen i Det norske Studentersamfund.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

– Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere.

Det sa statsminister Erna Solberg på regjeringens 208. pressekonferanse om koronaen fredag ettermiddag.

Dermed går Norge tilbake til en normal hverdag med økt beredskap.

Fjerner en rekke tiltak

FHI og Helsedirektoratet anbefalte å åpne opp i månedsskiftet mellom september og oktober. Likevel besluttet regjeringen å fremskynde åpningen av ulike årsaker:

– Den positive utviklingen har fortsatt denne uken. Etter grundig vurdering, har regjeringen besluttet at vi kan innføre en normal hverdag med økt beredskap i morgen klokken 16.00, sa Solberg på pressekonferansen.

Det innebærer blant annet fjerning av enmetersregelen, bordplassering på spise- og utesteder og innslippsstopp. Begrensninger på hvor mange som kan være sammen på arrangementer fjernes.

– Gleder oss

– Vår umiddelbare reaksjon er at dette er en drømmedag. Vi gleder oss til å kunne ta i mot enda flere studenter og ha enda flere studentarrangementer

Det sier styreleder i Det norske Studentersamfund (DNS) Christina Eide på telefon til Universitas etter fredagens pressekonferanse.

Studenthuset har vært nedstengt i lengre perioder under pandemien, og flere konserter og arrangementer har blitt avlyst som følge av smitteverntiltakene.

– Enmetersregelen, antallsbegrensing og bordservering er det som har mest innvirkning for oss.

Det er usikkert når de vil være tilbake til normal drift, men Eide sier mye avklares etter at administrasjonen ved studenthuset har snakket sammen på mandag.

Eide uttalte seg til Universitas [tidligere denne uken](aa) at DNS og Chateau Neuf har fortvilt over forvirrende regler under pandemien.

– Det har vært utfordrende å til enhver tid måtte lese seg opp og ned på regler fra kommune, regjering og UiO, som er byggeier, sier Eide.

Holder fest på studenthuset på lørdag

Nå heller det likevel mot normalen. Eide ser først og fremst frem til å vende tilbake til gamle rutiner og hvor DNS er et tilholdssted for studenter.

– Vi ønsker å ha fest, sprell og morro i alle ganger og lokaler.

Hun tror studenter har savnet sosiale flater.

Derfor gjør de litt ekstra ut av gjenåpningsdagen i studenthuset:

– Ikke bare gleder vi oss stort over at det nå endelig er tilbake til normalen, men vi driver akkurat nå og jobber med å få på plass en spontan fest på Chateau Neuf i morgen, sier hun.

Powered by Labrador CMS