Rettferdiggjør Lae Solbergs «ghosting»

Leder for Høyres studentforening Oscar C. Husebye mener det er helt naturlig at Oslo Høyre-lederen ikke ønsker å stille til intervju om sine visjoner for studentbyen Oslo.

Publisert

Universitas har gjort gjentatte forsøk på å få kontakt med påtroppende byrådsleder Eirik Lae Solberg om partiets visjon for Oslo-studentene, uten hell. Pressesjef Rune Dahl henviser til Høyres 100-dagersplan for Oslo som svar om hva partiet fokuserer på i utviklingen av byrådsplattformen. 

Planen nevner imidlertid ikke studentene en eneste gang. Dahl understreket at Høyre har ambisjoner på vegne av Oslo som studentby, og at det nye byrådets skole- og studentpolitikk vil gis en sentral plass i den nye byrådsplattformen.

Denne uken ønsket Universitas å høre fra styremedlemmene i Høyres studentforening, og hva de tenker om Lae Solbergs manglende respons. Ingen vil stille til intervju, men henviser til leder Oscar Christopher Husebye, som også er nyvalgt bystyremedlem for Oslo Høyre. Han sier at det er helt naturlig at Lae Solberg ikke vil svare på spørsmål.

Helt naturlig

Husebye peker på forhandlinger mellom de borgerlige partiene. Senest denne uken brøt forhandlingene mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF sammen. Det å uttale seg om konkrete saker kan være med på å svekke forhandlingsprosessen, ifølge Huseby.

– Jeg vil anbefale studentene å ha litt is i magen og vente på byrådsplattformen. Der kan de se hovedlinjene i byrådets politikk.

Jeg vil anbefale studentene å ha litt is i magen og vente på byrådsplattformen. Der kan de se byrådet fremme sin nye politikk

Oscar Christopher Husebye, leder for Høyres studenter

Husebye mener det er likt for alle. Både for studentene og for andre grupper i samfunnet. Ifølge ham får samtlige mediehus samme begrensede svar uavhengig av hvilken del av befolkningen spørsmålene gjelder.

– Vi studenter må, som resten av befolkningen, godta at sakene som gjelder oss er oppe til forhandling mellom de borgerlige partiene, noe som gjør at vi ikke kan legge fram konkrete tiltak nå, før man har blitt enige. 

Høyre-politikeren mener perioden fra valgresultat til ny byrådsplattform ofte er den samme – få svar fra politikerne til pressen og interne diskusjoner og forhandlinger.

Viser til valgprogram

– Synes du, som selv er student, at det er kritikkverdig at studentene ikke nevnes en eneste gang i 100-dagersplanen til Oslo Høyre?

– Jeg tenker heller at mange av studentsakene er store saker, som privatøkonomi, bolig og samferdsel. Så selv om studentene ikke nevnes med ord i planen, tror jeg at mange av de viktigste sakene for studenter er under forhandling nå.

Han mener derfor det er vanskelig å forutsi hvilke studentpolitiske hensyn som vil bli prioritert. Husebye ønsker ikke å komme med konkrete løfter til Oslos studenter. I stedet henviser han til partiets valgprogram dersom studentene ønsker svar på hva Høyre vil gjøre for studentbyen.

Håp om forbedring

På spørsmål om Husebye kan forstå at studentene kan føle seg litt glemt eller nedprioritert svarer han følgende:

– Jeg er helt sikker på at Lae Solberg ikke unngår studentene.

Han avviser vonde intensjoner fra Oslo Høyre-lederens side, til tross for at han ikke vil stille til intervju under pågående forhandlinger. Han mener studentene må vente på sin tur.

– Jeg tipper Universitas får god kommunikasjon med Lae Solberg etter byrådsplattformen er på plass!

Powered by Labrador CMS