Norges nye studentleder?: Oline Sæther er innstilt som leder av Norsk Studentorganisasjon, men skal først i en lederduell med motkandidaten. – Det setter jeg stor pris på, sier hun.

Duell vil avgjøre NSO-valget

Oline Sæther foreslås som ny leder av NSO. Motkandidaten varsler benking.

Publisert

Oline Sæther foreslås som ny leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO). Det ble klart etter at valgkomiteen kom med sin innstilling tirsdag, før studentorganisasjonens landsmøte går av stabelen til helgen.

– Det er stor stas å bli innstilt og at valgkomiteen kan se for seg meg i rollen. Jeg er veldig motivert og gleder meg til landsmøtet. Det er der alt avgjøres, og jeg tar ingenting for gitt ennå.

Da takker Maika Marie Godal Dam for seg som leder og gir klubba videre. I tillegg til Sæther stiller Karl Magnus Nyeng, leder av Studentparlamentet ved Oslomet, til valg som leder. Sæther trer selv snart av som leder av Studentparlamentet ved UiO.

«I sin rolle som leder av Studentparlamentet ved UiO har Oline utvist imponerende politisk teft og gjort en god profil i media», skriver valgkomitéen, ledet av tidligere NSO-leder Tuva Todnem Lund, i en pressemelding.

Ole-Markus Simonsen er innstilt til nestleder, Elida Linnea Slettum er innstilt til fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig og Jens Bartnes er innstilt til internasjonalt ansvarlig. Ingen er innstilt til hverken fag- og forskningspolitisk ansvarlig eller velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig.

Skal benke

Motkandidat Karl Magnus Nyeng kommer til å benke, altså opprettholde sitt kandidatur og forsøke å bli leder, opplyser han i en SMS til Universitas.

Dermed er det ventet en lederduell mellom Nyeng og Sæter. Han fikk tilbud om en annen innstilling, men takket nei.

«Jeg ønsker ellers å gratulere de innstilte og takke alle kandidater som gjør seg tilgjengelig for organisasjonen», skriver Nyeng og legger til at han ser frem til landsmøtet og gleder seg til videre lederduell.

Valget av hvem som blir den neste NSO-lederen avgjøres lørdag. Oline Sæther ønsker også en lederduell velkommen:

– Det setter jeg pris på. Det er landsmøtet som skal velge arbeidsutvalget og leder, og da er det opp til dem, avslutter Sæther.

Powered by Labrador CMS