Nyvalgt: f.h. Øystein Sundelin (Høyre), Cecilie Brein (Frp) og David Hansen (Krf) vil fronte studentpolitikk som nyvalgte studentrepresentanter til bystyret, men de stiller krav.

Andre studenter i bystyret

Slakter Studentparlamentet

Oslos studentpolitikere lever i sin egen lille verden, hevder Øystein Sundelin, jusstudent og nyvalgt bystyrerepresentant for valgvinner Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Sundelin, som i sin tid som studentpolitiker blant annet foreslo å legge ned Studentparlamentet, går hardt ut.

– De lever i sin egen lille verden der det bare drives symbolpolitikk. I dag har Studentparlamentet mindre innflytelse i bystyret enn Ullern velforening, sier Sundelin.

I dag eksisterer det ingen ordninger for studentpolitiske høringer i bystyret. Dette er ikke uten grunn, skal vi tro representantene for Høyre og KrF. Både Høyres Øystein Sundelin og KrFs David Hansen benytter anledningen som ferske bystyrerepresentanter til å rette kraftig skyts mot Studentparlamentet (SP) og den politikken som utøves der.

– Bystyret har mulighet til å behandle saker som kommer fra Studentparlamentet. Men det stiller krav til at parlamentet har saker som i det hele tatt kan behandles. Det er viktig at studentpolitikken blir disiplinert, sier Hansen.

SP-leder Heine Skipenes ser poenget, men er ikke helt enig.

– Jeg vil ikke si vi har mindre innflytelse i bystyret enn Ullern velforening. Vi har en del innflytelse som ikke er så synlig, sier Skipenes.

– Døråpner

Hansen er, tross sin kritikk, interessert i å fremme studentenes interesser i bystyret.

– Som bystyrerepresentant vil jeg gjerne fungere som døråpner for Studentparlamentet, og bidra både til å heve nivået i studentpolitikken og dens innvirkning på kommunalt nivå. Kall det gjerne en konsultasjonsordning, sier Hansen.

Sundelin er også enig i at det bør skapes en prosess mellom SP og bystyret

– Ja, få dem frem, men still krav til politikken og resolusjonene de vedtar, er den klare meldingen fra Sundelin.

Boligfokus fra Frp

Mens Sundelin og Hansen seilte til fast plass i bystyret under årets kommunevalg, må økonomistudent Cecilie Brein fra Fremskrittspartiet (Frp) foreløpig ta til takke med varaplass. Men BI-studenten håper forhandlingene innad på borgerlig side vil føre Frp inn i byrådet og henne inn i bystyret. Hun vil i første rekke sette studentboliger på dagsorden.

– Når det gjelder studentboliger er det viktig å få opphevet kostnadsnormen på 500.000 kroner for bygging av studentboliger. Hvis studentsamskipnaden ønsker å bygge studentboliger får den statstilskudd på inntil femti prosent hvis den holdes innenfor en kostnadsramme på 500 000 kroner. Dette er ikke reelt i forhold til de faktiske kostnadene, sier Brein.

Frps utdanningspolitiske talsmann på Stortinget har i samråd med Brein tatt opp denne saken med kunnskapsminister Øystein Djupedal. Og Hansen og Sundelin sier seg helt enige i formaningen fra Fremskrittspartiet.

– Ønsker studentsamskipnaden å bygge studentboliger får den selvfølgelig vår støtte, legger Hansen til.

I tillegg til KrF-Hansen og Høyre-Sundelin har fire andre studenter fått fast plass i Oslos bystyre: Høyres Christin Krohn, RVs Ingrid Baltzersen, FrPs Jøran Kallmyr og Arbeiderpartiets Khamshajiny Gunaratnam. Samfunnsgeografistudenten Gunaratnam, som også er bystyrets yngste medlem, vil fra sin plass i opposisjonen jobbe for blant annet billigere månedskort og mer integrering.

Powered by Labrador CMS