Tilbyr eksamensklare studenter gratis frukt og grønt

Ernæringsstudenter gir kostholdstips på Blindern.

Publisert Sist oppdatert

*Ernæringstudiet:*

  • Ernæringsstudiet ved UiO er et femåring studium delt inn i bachelor - og mastergrad.
  • Etter ferdig utdannelse får man autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog (KEF).
  • I 2009 var karaktersnittet for å komme inn på studiet 64.4 med ordinær kvote og 56.6 med førstegangsvitnemålskvote.
  • I 2010 er det i alt 1161 søkere, hvorav 183 har det som førstevalg.
  • Studiet har 20 plasser.

– Det som er annerledes med eksamensaksjonen i år, er at vi har stand. Før gikk vi rundt og prakket informasjon og produkter på folk, sier Siv Hilde Fjeldstad, informasjonsansvarlig i Mathjelpen.

Mathjelpen er et frivillig engasjement som består av studenter som studerer ernæring ved Universitetet i Oslo (UiO). Et av prosjektene deres er Eksamensaksjonen, som er utdeling av sunne produkter og informasjon om ernæring til andre studenter i eksamensperioden.

– Folk blir glade når de får gratis produkter og informasjon, så vi har fått mye positiv tilbakemeldinger på dette, forteller Fjelstad.

Mathjelpen formidler informasjon om ernæring, kosthold og helse til andre studenter ved å ha en spørsmål- og svartjeneste og ved å gjøre informasjon om ernæring tilgjengelig for alle på nettsidene sine. De arrangerer faglige og sosiale sammenkomster for ernæringsstudentene, som vaffelkveld og suppekveld. De tar også på seg eksterne oppdrag.

– Vi får veldig stort utbytte av dette, og det er gøy å kunne bruke det man lærer. Vi holder for eksempel foredrag på eldresentere og i barnehager om kosthold, og det er veldig givende, sier Fjelstad.

Eksamensaksjonen finner sted på på Frederikkeplassen på Blindern den 25. mai fra kl.11-13.

Powered by Labrador CMS