Etterlyser tips: Kari-Janne Lid håper at tips fra publikum kan hjelpe politiet med å gjenoppta saken fra 2013.

Bruker tv-serie for å oppklare voldtekt

Politiet håper at tips fra publikum vil løse en tre år gammel voldtektssak på Blindern Campus.

Publisert Sist oppdatert
politi
politi

Dette vet politiet om gjerningsmannen:

  • I alderen 20 til 30 år
  • Mellom 180 og 190 cm høy
  • Snakket norsk og østlandsdialekt (uten aksent)
  • Har ikke-nordisk utseende men relativt lys i huden
  • Kraftig kroppsbygning
  • Beskrives som ung og umoden
  • # Kilde: TV2/Politiet

– Etter tre år vet vi fremdeles ikke hvem gjerningsmannen er, forteller Kari-Janne Lid, avsnittsleder, seksjon for vold- og seksualforbrytelser.

Det var natt til 1. februar 2013 at en kvinnelig student på 20 år ble overfalt og voldtatt på vei hjem fra et arrangement på Blindern studenthjem. I september samme år ble saken henlagt med påfølgende status: ukjent gjerningsmann. Nå håper politiet på at saken skal bli gjenopptatt ved å dele ny informasjon med publikum. I forbindelse med tv-serien Åsted Norge, som i disse dager går på TV2, har politiet valgt å offentliggjøre at de har en full DNA-profil av gjerningsmannen. Det var TV2 som først skrev om saken.

Det er detaljer i utsagn og fremgangsmåte som kan tyde på at han var ustabil, ganske desperat og ganske umoden»

Kari-Janne Lid, seksjon for vold- og seksualforbrytelser

Uvanlige opplysninger

– Det er ganske uvanlig å gå ut med slike opplysninger, men etter å ha søkt i både nasjonale og internasjonale DNA register har vi likevel ikke klart å finne gjerningsmannen. Han kan være hvem som helst. For alt vi vet kan han sone i utlandet. Det kan være nyttig for oss å få inn tips, slik at vi fortløpende kan utelukke uskyldige, og forhåpentligvis ta den skyldige, sier Lid til Universitas.

– Hvorfor er det uvanlig for politiet å offentliggjøre at dere sitter inne med en DNA-profil av gjerningspersonen?

– Når gjerningsmannen vet hvilke potensielle bevis vi sitter inne med, kan han lett tilpasse sin egen forklaring, og påstå at kvinnen hadde sex frivillig, forklarer Lid.

Fantomtegning: Slik skal den antatte gjerningsmannen angivelig ha sett ut natten han overfalt en 20 år gammel student i 2013.

Umoden gjerningsmann

I et intervju med TV2 beskrev Kari-Janne Lid gjerningsmannen som umoden.

– Hva legger du i dette?

– Det er detaljer i utsagn og fremgangsmåte som kan tyde på at han var ustabil, ganske desperat og ganske umoden. Han hadde blant annet på en seg en barnelue.

– Det at det ble utøvd grov vold og det at han var veldig kontant og besluttsom kan gi indikasjoner på at han kan begå mer alvorlig vold, men det er vanskelig å si siden han er registrert hos oss bare en gang, sier Lid.

Powered by Labrador CMS