SETTER NED RENTA: Lånekassen ved informasjonssjef Astrid Mjærum. (Arkivfoto: Brian Olguin)

Tidenes laveste rente hos Lånekassen

Lånekassen setter ned fastrenta på studielån til tidenes laveste nivå.

Publisert Sist oppdatert

Historisk lave 3,5 prosent er den nye fastrenta med en bindingstid på tre år hos Lånekassen. Det kommer frem etter at de nye fastrentenivåene med start fra 1. april ble offentliggjort i dag. For lån med bindingstid på fem og ti år kommer renta til å være på henholdsvis 4,0 og 4,7 prosent. Informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum, mener likevel det kan være lurt å vente en måneds tid før man avgjør om man skal binde renta.

– For de som vurderer å binde renten, kan det være lurt å vente til etter 1. april med å bestemme seg. Da blir den flytende renten for tredje kvartal 2009 endelig fastsatt, og grunnlaget for valget er bedre, sier Mjærum.

Fristen for å søke om fast rente går ut 10. april, og Mjærum oppfordrer derfor folk som ønsker å binde renta til å ta en avgjørelse før de reiser på påskefjellet.

Lånekassens flytende rente er for tiden på 6,8 prosent, men blir fra 1. april [satt ned til 5,9 prosent](1). Mjærum sier at sjansene er gode for at den vil synke ytterligere når renta for 3. kvartal skal fastsettes.

– Den flytende renta ser ut til å synke til 3,8 prosent fra 1. juli dersom dagens rente holder seg ut mars, men dette er fremdeles en noe usikker prognose, sier Mjærum.

Powered by Labrador CMS