Kyllinarisk trepoenger
Han liker å tilberede fugl på mors kjøkken, men på basketbanen er Even Ofstad ingen kylling.
Med teipet fot, ikledd hiphop shorts og stor t-skjorte humper Even Ofstad (24) rundt på hjemmebane, med mors kjøkkenforkle rundt halsen og med stefars oppmuntrende tilrop fra sidelinjen.
Ofstad hopper bort til kjøkkenbenken og gjør seg klar til innsats.
– Jeg spiser kylling hver dag. Det er magert og inneholder mye energi, sier basketligalaget Asker Aliens\' stjernekokk.
Kylling står på menyen i dag også. Honningmarinert sådan.
Basketspilleren og den tidligere kokken har ligget i hardtrening. Både på Restaurant Kastanjen, DS Louise, Leangkollen og i skiparadiset Chamonix.
Rutinert mikser han olje, honningsennep, krydder og søt soyasaus til en marinade som han ruller kyllingen rundt i.
– Bland gjerne inn litt appelsinmarmelade, sier han mens han kaster kyllingen inn kjøleskapet.
Ute av trening
Dette var bare oppvarmingen. Ofstad har blitt varm i trøya og angriper først grønnsakene med mors sløve brødkniv.
– Det er drit viktig med ordentlig kniv, invester i litt ok utstyr på studenthybelen, råder Oftstad.
Tross dårlig utstyr kuttes paprika og salat kjapt og sikkert uten teknisk feil. Han hiver deretter paprikaen i glovarm panne en kort stund, før han tar den av plata og dunker salaten oppå for å lune den.
– Det er viktig at grønnsakene holder seg sprø, så ikke stek for lenge. Man må ha noe å tygge på, sier Ofstad.
Han gjør en kjapp vending og heller pasta i kokende vann, så skritter han bort til kjøleskapet og henter ut den marinerte kyllingfileten. Det er tid for et lite stalltips.
– Kyllingen bør stekes som biff. Først på sterk varme i ett minutt, så omtrent fire minutter på hver side på svak varme. På denne måten blir kyllingen saftigere, sier Oftstad.
Nå er risikoen for personlig feil stor.
– Faen, det brenner seg! utbryter kokken.
Han innrømmer at han er litt ute av trening.
Fulltreffer
I siste periode er det pastaen som skal tilberedes.
– Alt som skal til nå er en liten skvett olivenolje som smøremiddel og en klatt smør for smakens skyld, sier han og fisker opp et spagettibånd med fingrene for prøvesmaking.
Vi går inn i siste spilleminutt. Oftstad graver i grytene og danderer kyllingen, pastaen og grønnsakene med kjappe håndbevegelser. I siste sekund putter han på en dæsj crème fraîche, som han senker som en fulltreffer og sikrer seg nok et poeng fra Magasinets dommerpanel.
Honningmarinert kyllingfilet
1 kyllingfilet
1 paprika
Et par salatblader
150 gram pasta
En spiseskje crème fraîche
Marinade:
Honningsennep
Olivenolje
Pepper
Søt soyasaus
Krydder etter smak