VANT REKTORVALGET:Ole Petter Ottersen er ny rektor ved Universtitetet i Oslo.

Ottersen ny rektor ved UiO

Ole Petter Ottersen er valgt som ny rektor ved Universitetet i Oslo. Han gleder seg over valgresultatet, og ser fram til å begynne i sin nye stilling.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang og intens valgkamp ble Ole Petter Ottersen stående igjen som vinner etter at stemmene var talt opp torsdag ettermiddag. Ottersen fikk 65 prosent av stemmene og studenter, administrasjon og vitenskapelig ansatte tok den nye rektoren imot med massiv applaus da resultatet ble offentliggjort på den felles valgvaken på Blindern.

– Det viktigste for meg blir å innfri valgløftene og arbeide for å styrke studiene som tilbys ved UiO, sa en fornøyd Ottersen til Universitas.no etter at resultatet var klart.

Han vil også jobbe hardt for at regjeringen skal øke bevilgningene til høyere utdanning i Norge.

– Sammen med andre universiteter og høyskoler skal vi legge et press på myndighetene for å bedre situasjonen for forskning og utdanning i Norge, sier den nye UiO-rektoren.

Ottersen ble samtidig ønsket lykke til i rektorjobben av sin motkandidat Trygve Wyller og av nåværende rektor Geir Ellingsrud. Sistnevnte sier at døra står åpen dersom Ottersen trenger noen råd før han tiltrer.

– Jeg får nok en roligere tid nå framover, og Ole Petter må bare komme innom kontoret for en prat, sier Ellingsrud.

Valgdeltakelsen ble i år som ved tidligere rektorvalg lav, til tross for at rektorvalgkampen i år har fått svært mye medieomtalt. Kun 24 prosent av de stemmeberettigede avla stemme ved valget. Deltakelsen blant studentene var på kun 17 prosent.

P.S. Sigmund Grønmo ble i dag gjenvalgt som rektor ved Universitetet i Bergen. Han vant valget over motkandidat Rolf Reed med 52,6 prosent av stemmene.

Powered by Labrador CMS