Les alt om statsbudsjettet på Universitas.no i dag!

Blir hvileskjæret tilbakeført? Får SiO penger til å bygge flere studentboliger? Universitas.no gir deg i dag siste nytt om neste års statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

I dag klokka ti blir regjeringens forslag til neste års statsbudsjett lagt frem. Dette har stor betydning for deg som student de neste årene. Får utdanningsinstitusjonene tilbake resten av det såkalte [hvileskjæret på 274 millioner kroner fra 2006](1), slik at du forhåpentligvis kan være sikker på at lærestedet ditt har råd til å undervise i emnene, eller studiet, du planlegger å ta neste høst? Får SiO penger til å [bygge flere studentboliger](2) sånn at tusenvis av studenter i fremtiden slipper å stå i boligkø på begynnelsen av høstsemesteret, for så å til slutt måtte ta til takke med et lite kott til 4500 kroner i måneden i et kollektiv i en sliten leilighet? Vil du få mer i stipend og lån fra Lånekassen? Universitetet i Oslo [mangler rundt fire milliarder til planlagte nybygg og til vedlikehold av eksisterende bygg](3). Kan dette bli realisert i den nærmeste fremtid?

Universitas.no vil i dag prøve å gi deg svar på disse tingene. Dessuten vil vi komme med reaksjoner fra sentrale aktører innen utdanningsnorge.

På onsdag vil du også få fyldige oppdateringer og analyser i papiravisa, samtidig som disse artiklene legges ut på nett. Dette for at du som studerer skal kunne holde deg oppdatert på ting som har med deg og din hverdag å gjøre, gjennom artikler og reportasjer som er skrevet av andre studenter.

Les Universitas.no utover dagen!

Powered by Labrador CMS