Sannheten kan ikke kjøpes: Spanske studenter og lærere protesterer nå i Madrids gater. Dette bildet er fra en demonstrasjon i desember 2012. FOTO: Flickr/alexluhrman
Sannheten kan ikke kjøpes: Spanske studenter og lærere protesterer nå i Madrids gater. Dette bildet er fra en demonstrasjon i desember 2012. FOTO: Flickr/alexluhrman

Marsjerer i Madrid

Studenter, lærere og elever i Spania tar til gatene for å kjempe mot nye utdanningskutt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken protesterte studenter i Madrid mot de nye kuttforslagene, og nå har også lærere og elever blitt med i demonstrasjonene, melder IOL News. I dag er det tusenvis av demonstranter i Madrids gater.

– Kutter 37 milliarder

Spanias største studentorganisasjon sier er opprørt over at myndighetene nå har kuttet 37 milliarder kroner fra Spanias utdanningssystem.

– Disse kuttene er barbariske, sier lederen for studentorganisasjonen, Tohil Delgado til nyhetsbyrået AFP.

Delgado raser mot myndighetene, og anklager dem for å stjele penger fra utdanningssektoren.

– Siden mai i fjor har myndighetene ranet utdanningssektoren for fem milliarder euro, og gitt pengene til bankene og firmaene som har skyld i finanskrisen, sier han.

Flere steder i landet har også skolepenger økt med halve summen.

Mørk fremtid

Flere av demonstrantene forteller at de ser mørkt på fremtiden for seg selv og sine barn.

Jeg vet ikke om jeg får muligheten til å studere på universitetet når jeg blir eldre

Lucia Moya, 16 år gammel demonstrant

– Jeg vet ikke om jeg får muligheten til å studere på universitetet når jeg blir eldre, sier den 16 år gamle demonstranten Lucia Moya.

Hun forteller til AFP at siden søsteren hennes allerede studerer ved universitetet, har ikke familien råd til å la henne gå der.

Siden finanskrisen inntraff Spania, har arbeidsledigheten for unge spanjoler økt kraftig. Nå står over halvparten av Spanias ungdom uten jobb.

Powered by Labrador CMS