Fredag kveld fortalte en preget Sandra Borch at hun trekker seg som forsknings- og høyere utdanningsminister

Sandra Borch går av

Borch trekker seg etter det ble kjent at flere passasjer i masteroppgaven hennes er identisk med tidligere studenters arbeider. 

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har i dag gitt statsministeren og min partileder beskjed om at jeg trekker meg. Beslutningen var helt og holden min, innledet Sandra Borch under pressekonferansen fredag kveld. 

  Det var en tydelig preget statsråd som gikk opp på talerstolen i Kunnskapsdepartementet.

  Hun fortalte at beslutningen om å gå av var hennes egen, og at den kommer som et resultat av E24s avsløring om at masteroppgaven hennes har flere tekstlikheter med andre studenters oppgaver. 

  – Da jeg skrev min masteroppgave for 10 år siden, gjorde jeg en stor feil. Jeg hentet tekst fra andre oppgaver, uten å oppgi kilde. Det er jeg veldig lei meg for, sier Borch. 

  Borch fortalte også at hun ikke har oversikt over hvor mye tekslikhet det dreier seg om, og at det kan være enda mer enn det som hittil er kjent. 

  – Feilen den er min, og den tar jeg det fulle og hele ansvaret for. 

  Den avtroppende statsråden tok ingen spørsmål fra pressen. 

  – Det er sikkert mange som har spørsmål, men jeg klarer ikke å besvare dem i dag.

   

  Dette er den andre forsknings- og høyere utdanningsministeren som trer av på under et år, etter Ola Borten Moe gikk av i juli. 

  – Respekterer hennes beslutning

Statsminister Jonas Gahr Støre skriver i en pressemelding at han har forståelse for at Borch nå trekker seg. 

– Jeg har forståelse for at Sandra Borch synes denne saken gjør det vanskelig for henne å ha nødvendig tillit som statsråd for høyere utdanning. Det som er fremkommet er ikke forenlig med den tilliten som er nødvendig for å være forsknings- og høyere utdanningsminister. Jeg respekterer derfor hennes beslutning om å gå av. Sandra Borch har gjort en viktig jobb som statsråd i to departementer, og jeg har satt stor pris på samarbeidet, sier Støre.

Partileder i Senterpartiet og finansminister Trygve Slagsvold Vedum, sier Borch har vært en dyktig statsråd. 

– Sandra Borch har gjort en feil, og har selv valgt å ta ansvar for det. Det har jeg respekt for. Hun har vært en dyktig statsråd, som har satt spor. Hun har vært en tydelig røst, først for landbruket og så i sin rolle som statsråd for forskning og høyere utdanning. Borch har vært viktig for partiet sitt, og vil fortsette å være det i Stortinget, sier Vedum i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS