STILLER OPP: Rektor Geir Ellingsrud støtter opp om Studentparlamentets innsamlingsaksjon. Om han møter opp på solidaritetspils fredag, er derimot usikkert.

Støtter studenter i Sør-Afrika

Studentparlamentets innsamlingsaksjon 2006 går til studentsolidaritet i Sør-Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 23.februar går studenter fra Studentparlamentet og studentutvalg med bøsser på Blindern for innsamling til den Sør-Afrikanske organisasjonen Shawco. Shawco er en studentdreven humanitær organisasjon som hovedsakelig arbeider i fattige områder rundt Cape Town. De tilbyr blant annet medisinsk hjelp, leksehjelp, samt AIDS-forebyggende arbeid. Organisasjonen får ingen offentlig støtte, og er derfor avhengig av støtte utenfra.

– Gi ditt bidrag!

Leder i Studentparlamentet, Maria Veie Sandvik, synes Shawco-prosjektet en godt egnet til innsamlingsaksjonen:

– Det drives av studenter, er upolitisk, utdanningsrettet og langsiktig.

Rektor Geir Ellingsrud på UiO støtter opp om innsamlingsaksjonen, og håper så mange som mulig vil gjøre det samme:

– Ideen om at studenter på frivillig basis hjelper til med viktige ting i nærmiljøet er veldig bra. Jeg vil oppfordre alle til å være med å gi sitt bidrag!

Rektor: – Fest på fredag!

Det er mange måter man kan være med å støtte dette på, forteller Sandvik:

– Studentene går med bøsser på Blindern torsdag, der kan man gi sitt bidrag. Bøssene skal også settes ut på et aktualitetssymposium fredag denne uken. Av ølet man kjøper på Uglebo på fredag går fem kroner av inntektene til aksjonen, og på U1 går alle inntekter fra øl til aksjonen. Sandvik oppfordrer derfor studentene til å drikke ekstra mye på fredag, spesielt på Uglebo og U1, og hun får støtte av Ellingsrud:

– Ta helgens fest på fredag, sier han.

Powered by Labrador CMS