Etterlyserer studentengasjement

Oslo liberale studentforening reagerer på manglende kritisk engasjement til årets statsbudsjett.

Publisert

– For seks års siden gikk studenter i tog nedover Karl Johan, i år er det ingen som sier fra, sier Erling G. Hillestad, leder for Oslo Liberale Studentforening.

Han er en initiativtaker bak en underskriftskampanje og nettopprop som kritiserer årets statsbudsjett, blant annet kuttet i forskningsstøtten og ønske om mer til studentbarnehager. Underskriftkampanjen er ment å være et slags studentalternativ til underskriftkampanjen som store aktører som Norsk Handelsorganisasjon og Forskerforbundet har laget, en kampanje som ble omtalt i forrige utgave av Universitas.

– Det er en generell kampanje hvor vi kommer til å henvende oss til fagforeninger så vel som studentforeninger, sier Hillestad.

Lederen for Oslo Liberale Studentforening mener det er på tide at noen aktivt går ut og kritiserer statsbudsjettet.

– De som sitter i Studentparlamentet har ikke lagd noe oppstyr etter statsbudsjettet. De som sitter der er jo medlemmer av de samme partiene som sitter på Stortinget, sier Hillestad.

– Da burde de lese kronikken fra Torkel Nybakk Kvaal i Universitas i uke 40, hvor han kritiserer nettopp årets statsbudsjett. Og han er jo fra nettopp Arbeiderpartiet, sier en opprørt Lina Johanne Strand, leder for Studentparlamentet.

Hun mener dessuten Studentparlamentet ved å arrangere «Hold hva du lover»-kampanjen i høst, hvor de benyttet fem sitater fra regjeringspartiene som ikke hadde blitt overholdt, gikk ut og kritiserte årets budsjett. Videre forteller hun at en demonstrasjon også var aktuelt.

– Vi hadde ikke kapasitet til det, men vi er veldig positive til en eventuell demonstrasjon, sier Strand.

I 2000 arrangerte tidligere universitetsrektor Kåre Norum en demonstrasjon nedover Karl Johan for å vise sin misnøye, men han vil ikke kommentere om den slags tiltak burde iverksettes i år.

– Det hadde en virkning den gangen, slår han fast.

Powered by Labrador CMS