Positiv: Ansa-president Morgan Alangeh forteller til Universitas at Ansa er glad for at statsbudsjettet inneholder internasjonale tiltak.

Ansa om statsbudsjettet 2021:

– Veldig fornøyde

Ansa er skuffet over at studiestøtten ikke øker nevnverdig, men er jevnt over fornøyde med statsbudsjettet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et sterkt internasjonalt budsjett, det er vi veldig fornøyde med.

Det sier Ansa-president (Association of Norwegian Students Abroad) Morgan Alangeh til Universitas.

I statsbudsjettet foreslår Regjeringen å redusere reisestipendet for utenlandsstudenter fra 35 prosent til 17 prosent. Det undres Ansa-president over:

– Det gir et rart signal, når resten av budsjettet inneholder mange gode internasjonale tiltak.

Forslag til statsbudsjettet ble lagt frem onsdag: Studentenes statsbudsjett 2021

Utveksling til våren

Alangeh legger til at det er spesielt et konkret tiltak de er særlig fornøyd med: At Regjeringen oppfordrer universitetene og høyskolene til å tilrettelegge for utveksling våren 2021. Denne høsten har det bare vært Universitetet i Bergen som har tillat utveksling.

– Nå står det svart på hvitt i statsbudsjett at Regjeringen ønsker at så langt det er mulig å åpne for utveksling allerede nå på våren. Vi synes det er veldig positivt at dette blir fulgt opp helt opp til statsbudsjettet, sier Alangeh.

Alangeh forteller at Ansa synes det er synd at studiestøtten ikke øker noe særlig.

– Studiestøtten er spesielt viktig for utenlandsstudenter, hvis de jobber ved siden av studiene risikerer de utmeldelse av folketrygden.

Bygge broer

I statsbudsjettet for 2021 gis det klarsignal for EUs program Horisont Europa og Erasmus+. Pengene vil sikre norsk utdanningsmobilitet i Europa, og deltagelse i alt fra innovasjonsprogrammet til forskning på helse og kunstig intelligens. Det skriver Ansa i sin pressemelding.

– Spesielt i en tid hvor polariseringen øker, blir styrket internasjonalt samarbeid viktigere. Vi må bygge broer mellom folk av ulik etnisitet, seksuell- eller religiøs bakgrunn. Her er utdanning nøkkelen, og ANSA er fornøyd med at studentmobilitet satses sterkt på gjennom Erasmus+ og Panorama, sier Alangeh.

Powered by Labrador CMS