TRIVES GODT: Teologistudent Eike Ziller-Off forteller at sønnen Jonathan (2) stortrives i barnehagen, så godt at Universitas ikke får fotografere ham ved et lekestativ -- av frykt for at Jonathan blir så ivrig at han vil bli der. -- Vi har ikke råd til å betale de kommunale barnehagenes priser, så vi søkte bare om plass i studentbarnehagene, sier Ziller-Off.

Flere barn får plass

Flere barnehager og færre søkere fører til mindre køer hos studentbarnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Evelina på 11 måneder fikk plass i Eilert Sundts barnehage i august, noe pappa Eivinn Helgevold er svært fornøyd med.

– For oss spiller det ingen rolle at Evelina ikke fikk plass i bydelsbarnehagen på Frogner, der vi bor. Samboeren min og jeg ønsket mest av alt å få henne inn i en studentbarnehage, sier jusstudenten.

Direktør i Studentbarnehagene, Mette Lie, kan fortelle at alle barn mellom tre og fem år som har søkt, har fått barnhageplass i høst.

– I fjor sto rundt 100 barn i kø, mens rundt 50 barn står i kø per i dag. Av disse er 19 barn under åtte måneder, og de skal stå i kø. Ni av søkerne er ikke studentforeldre tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo, sier hun.

Lie mener at det blant annet er takket være Oslo kommunes store barnehagesatsing at køen har blitt mindre.

– Vi har hatt en jevn søkergruppe på rundt 1000 søkere, men i år hadde vi rundt 100 færre søkere enn i fjor. Utbyggingen av barnehager over hele byen har ført til flere plasser, sier hun.

Også Studentbarnehagene har utvidet sitt tilbud.

– Vi åpnet en ny studentbarnehage med to avdelinger i mai, som har sørget for 28 flere plasser. Nye Bamsebo barnehage på Marienlyst er et tilskudd til gamle Bamsebo, som ligger like i nærheten, forteller Lie.

Helgevold er takknemlig for studentbarnehagenes tilbud.

– Vi betaler en differensiert månedspris på 620 kroner, basert på inntekten vår. Som student lever jeg på 7100 kroner i måneden. Da blir det vanskelig å betale de kommunale barnehagenes makspris på 2330 kroner, mener han.

Lie er enig i at studentbarnehagene har et bedre tilbud til studenter.

– I en kommunal barnehage er 777 kroner den laveste månedsprisen du kan få som student. Våre priser er atskillig lavere, sier Lie.

Powered by Labrador CMS