Herskapelig: Her, rett øst for Slottsparken, har DNS lyst til å flytte. Men ryktene skal ha det til at de får en knallhard kamp med Slottet om huset.

Anbefaler å flytte Chateau Neuf

Statsbygg mener et nytt studenthus ved Tullinløkka vil gagne sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Oslos studenter er spredt over store avstander

Markus Knutsen, formann i Det Norske Studentersamfund

Mandag la Statsbygg fram sin anbefaling for bruk av Tullinløkka. Statsbygg anbefaler å gjøre Tullinløkka til en del av Universitetet i Oslos «byuniversitet». Planen inkluderer å gjøre om St. Olavs gate 32 til et studentkulturhus drevet av Det Norske Studentersamfund (DNS). Dersom planen går gjennom flytter Chateau Neuf fra Majorstua ned til Slottsparken.

– Det er tydelig at det ikke bare er studentene som lengter etter sentrum. Sentrum lengter også etter studentene, sier Markus Knutsen, formann i DNS.

Formannen spår at flyttingen vil være et stort løft for hele studentkulturen i Oslo.

– Oslos studenter er spredt over store avstander. Noen sitter på Nydalen, noen på Blindern og andre langs Akerselva. Det stedet som oppleves mest felles for alle er sentrum, sier han.

Flertallet vil ha nytt

Knutsen viser til Studentsamskipnaden i Oslos ferske campusundersøkelse der 55 prosent svarte at de ønsker seg en ny samlingsplass for studenter i Oslo.

– Den nyeste campusundersøkelsen gjennomført av SiO viser at mange studenter ønsker seg et sentrumsnært sted som med konsertlokaler, kafé, pub og hyppige lokaler. Vi har mye erfaring med å tilby disse tingene, men det er selvsagt positivt med anerkjennelse fra Statsbygg i tillegg, sier han.

Nytt studentsentrum

De to andre hovedpunktene i Statsbyggs plan er at:

– Konseptvalgutredningen foreslår et byuniversitet fordi Universitetet i Oslo har uttrykt et behov basert på vedtaket om at Historisk museum skal være på Tullinløkka. Sammen med studentaktiviteter i Akademihagen vil dette skape et godt bymiljø. Byrommet oppgraderes og vil bli attraktivt for befolkningen, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

  • Historisk museum tar i bruk Nasjonalgalleriet som utstillingsarealer for blant annet kirkekunst fra middelalderen og klassisk arkeologi.
  • Uteområdene for Akademihagen og Tullinløkka blir oppgraderte parkarealer og attraktive uterom der bygningene åpnes mot plassen med restauranter og inngangspartier fra Tullinløkka.

torgeigm@universitas.no

Powered by Labrador CMS